nieuws

BMC focust ook weer op mountainbikes

Fietsen

BMC focust ook weer op mountainbikes

VALKENSWAARD – Veltec heeft met het Zwitserse merk BMC een hoogwaardig merk in huis. BMC is voor het komend seizoen een samenwerking aangegaan met de Zwitserse 4x en BMX racer Roger Rinderknecht. De samenwerking zal BMC producten naar een nog hoger niveau tillen.

VALKENSWAARD – Veltec heeft met het Zwitserse merk BMC een hoogwaardig merk in huis. BMC is voor het komend seizoen een samenwerking aangegaan met de Zwitserse 4x en BMX racer Roger Rinderknecht. De samenwerking zal BMC producten naar een nog hoger niveau tillen.

Belangrijkste doel van de samenwerking is een podiumplaats tijdens het wereldkampioenschap 4x. Kwalificatie in de BMX discipline voor de Olympische spelen van 2012 in London staan tevens hoog op de agenda.

Mike Hürlimann, CEO van BMC, over deze strategische beslissing: “BMC heeft zijn roots in de mountainbike sport. Dankzij het grote succes van de wegfietsen en het BMC Racing Team van de afgelopen jaren, zijn de mountainbikes een beetje ondergesneeuwd. We zijn ervan overtuigd dat we de bekendheid in het mountainbike segment sterk kunnen verbeteren door de samenwerking met Roger.”

“Met de input van Roger, die veel ervaring heeft als racer en freerider, zullen we in staat zijn de BMC producten naar een nog hoger niveau te tillen”, aldus Hürlimann.

Roger Rinderknecht: “Nadat ik in augustus mijn arm gebroken heb, heb ik de laatste maanden veel getraind. Mijn herstel is compleet en ik ben weer 100% op het niveau van voor de val. De samenwerking met BMC is tijdens deze grijze winterdagen een extra motivatie om hard te trainen en er te staan tijdens de eerste wedstrijden. De nieuwe BMC 4x fiets is in volle ontwikkeling. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint.”

Reageer op dit artikel