nieuws

Tijger voor e-bike

Fietsen

Tijger voor e-bike

Na de e-tiger die speciaal voor e-bikes werd ontwikkeld is er nu ook de e-tiger S. De e-tiger S is een combinatie van de speciale constructie van de bestaande e-tiger en een compleet nieuw profiel met speciaal ontwikkeld loopvlak. De band en het profiel zijn zo ontworpen dat de band gemakkelijk vervormt waardoor de rolweerstand vermindert – en de actieradius wordt vergroot.

Na de e-tiger die speciaal voor e-bikes werd ontwikkeld is er nu ook de e-tiger S. De e-tiger S is een combinatie van de speciale constructie van de bestaande e-tiger en een compleet nieuw profiel met speciaal ontwikkeld loopvlak. De band en het profiel zijn zo ontworpen dat de band gemakkelijk vervormt waardoor de rolweerstand vermindert – en de actieradius wordt vergroot.

De S is dan ook uitstekend geschikt voor lange tochten met veel comfort en geringe kans op lekrijden.

De eigenschappen op een rijtje:

  • modern profiel
  • lage rolweerstand
  • versterkte constructie
  • meer kilometers op dezelfde accu
  • comfortabel
  • Poly protection breeklaag
  • 3 mm flexibele ‘no flat’ gummilaag
  • versterkte zijwang constructie

De band wordt door Dutch Perfect geïntroduceerd op de Fietsvak 2010. Op deze beurs zal Dutch Perfect ook het prototype van de Run Flat fietsband presenteren.

De Run Flat band is met name ontwikkeld voor huurfietsen in grote steden. Deze fietsen hebben regelmatig last van lekke banden en beschadigde velgen doordat er vaak niet zachtzinnig mee wordt om gesprongen. Naast het feit dat onze Run Flat band in hoge mate ‘hufterproof’ is kan de huurder er zelfs met een lekke band gewoon mee doorfietsen!

Reageer op dit artikel