nieuws

ION Heart Support Module

Fietsen

ION Heart Support Module

De Sparta Heart Support Module (HSM) maakt een optimale communicatie mogelijk tussen de berijder en de Sparta ION. Met de HSM past de Sparta ION de ondersteuning aan op de hartslag van de berijder.

De Sparta Heart Support Module (HSM) maakt een optimale communicatie mogelijk tussen de berijder en de Sparta ION. Met de HSM past de Sparta ION de ondersteuning aan op de hartslag van de berijder.

Moet het lichaam zich meer inspannen en gaat de hartslag omhoog, dan geeft de Sparta ION meer ondersteuning. Daalt de hartslag weer, dan wordt de ondersteuning afgebouwd.

Dat volledig automatisch en zonder hinderlijke draden! De HSM bestaat uit een kleine draadloze ontvanger die op het stuur wordt bevestigd, en een hartslag-registratie band. Bij de HSM wordt eveneens een hartslaghorloge geleverd zodat de eigenaar ook zijn hartslag kan monitoren of trainen als hij niet op de Sparta ION zit. Bij aanschaf van de HSM installeert de erkende Sparta ION dealer de bijbehorende software en de gebruiker kan genieten van optimaal rijcomfort.

Voor wie bedoeld?
De HSM is geschikt voor alle fietsers die meer comfort willen tijdens het rijden. Zij stellen hun Sparta ION met HSM zo in dat hun hartslag niet boven een bepaald maximum komt.

De HSM is echter ook geschikt voor fietsers die hun hartslag juist willen stimuleren of op een bepaald niveau willen houden. Zij stellen hun Sparta ION zo in dat ze niet onder een bepaald minimum komen. Daarnaast is de HSM interessant voor alle rijders die zicht willen houden op hun hartslag tijdens het fietsen.

De HSM is compatibel met alle recente Sparta ION modellen. Ook oudere modellen kunnen dankzij de geavanceerde ION technologie worden geupgrade zodat ook zij kunnen worden voorzien van de HSM.

Nieuwe categorie fietsers
Mensen worden zich steeds bewuster van het belang van een goede gezondheid. Fietsen is gezond én leuk. Met de opkomst van de Sparta ION is er een nieuwe categorie fietsers bijgekomen. Een grote groep mensen heeft met de opkomst van deze elektrische fiets het fietsen heeft ‘herontdekt’.

Voor deze groep mensen geven we fietsen op e-bike een nieuwe dimensie. Sparta maakt met de HSM het mogelijk om gezondheid direct te koppelen aan het fietsgedrag. Op het bijgeleverde hartstlaghorloge is bovendien het calorieverbruik en vetverbranding bij te houden (op basis van individuele waarden).

Daarnaast maakt het het fietsen tot meer ‘fun’. De interactie tussen mens en fiets maakt het leuker en aantrekkelijker om meer en langer te fietsen. Fietsen op een elektrische fiets wordt hiermee ook aantrekkelijk voor een nieuwe kopersgroep.

Gebruik
De berijder brengt voor zijn vertrek een borstband aan die de hartslag registreert. Draadloos wordt de hartslag doorgezonden naar de, op het stuur bevestigde, receiver. Deze ontvangt het signaal en geeft het door aan de control-unit van de ION. Vervolgens bepaalt de intelligente ION software op basis van de ingegeven waarden en de geregistreerde hartslag welke ondersteuning de motor moet geven.

Reageer op dit artikel