nieuws

Bianchi 125 jaar

Fietsen

Bianchi 125 jaar

TREVIGLIO (It.) – Bianchi viert zijn 125e verjaardag in 2010. Daarmee is het niet slechts een merk met een lange geschiedenis, het merk is ook legendarisch, met diverse fietshelden die in de lange geschiedenis hun naam hebben verbonden met Bianchi.

TREVIGLIO (It.) – Bianchi viert zijn 125e verjaardag in 2010. Daarmee is het niet slechts een merk met een lange geschiedenis, het merk is ook legendarisch, met diverse fietshelden die in de lange geschiedenis hun naam hebben verbonden met Bianchi.

Sinds de oprichting in 1885 heeft Bianchi zich altijd tot doel gesteld Italiaanse design fietsen te maken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden en met geavanceerde technologie. Het bedenken van de onnavolgbare Celeste kleur was een markante stap in de geschiedenis van de ‘Italian brand’. Reden waarom veel VIP’s en modestylisten hun naam graag aan Bianchi verbinden.

Bianchi-helden
In de sport hebben vele renners naam gemaakt op een Binachi. In dit illustere gezelschap bevinden zich namen als: Fausto Coppi, Felice Gimondi (huidie voorzitter van het TX Active-Bianchi team), Moreno Argentin, Gianni Bugno, Marco Pantani.

Bianchi is nog steeds productief in de historische fabriek in het Italiaanse Treviglio. Sinds 1997 maakt het merk deel uit van Cycleurope Group, de Zweedse tak van de Grimaldi Group, ’s werelds grootste holding in de fietsindustrie. Eigenaar Salvatore Grimaldi zegt daarover: “Ik ben er trots op sinds 13 jaar eigenaar te zijn van Bianchi. Voor de toekomst blijven we zeker investeren in Bianchi, voor een goede verdere ontwikkeling van het merk.”

Bianchi sponsort verschillende professionele teams. Zoals het wegteam Ceramica Flamina met het innovatieve 928 SL IASP frame.
Ook is het eigenaar en sponsor van het TX Active-Bianchi MTB team, die rijden op de Bianchi Methanol. Off-road cycling is belangrijk voor Bianchi, reden waarom het al sinds 1991 eigenaar is van MTB teams. Met indrukwekkend resultaat, 10 wereldbekers, een gouden medaille bij de Olympische Spelen van 2004 en veel international en nationale titels.

Reageer op dit artikel