nieuws

Delegatieleden VN Klimaattop op Koga Tesla

Fietsen

Delegatieleden VN Klimaattop op Koga Tesla

KOPENHAGEN (DK) – Het gloednieuwe, CO2-neutrale Crowne Plaza Copenhagen Towers en het Nederlandse Koga bieden delegatieleden voor de VN Klimaattop passend vervoer tussen het hotel en het nabijgelegen ‘Bella Center’, waar de Top de komende weken plaatsvindt: ‘Tesla’ E-bikes, die worden opgeladen met groene stroom. De fietsen werden afgelopen zaterdag aan het hotel overgedragen.

KOPENHAGEN (DK) – Het gloednieuwe, CO2-neutrale Crowne Plaza Copenhagen Towers en het Nederlandse Koga bieden delegatieleden voor de VN Klimaattop  passend vervoer tussen het hotel en het nabijgelegen ‘Bella Center’, waar de Top de komende weken plaatsvindt: Tesla e-bikes, die worden opgeladen met groene stroom. De fietsen werden afgelopen zaterdag aan het hotel overgedragen.

Van presidenten tot ministers en journalisten – allemaal zullen ze frequent op en neer reizen tussen hun hotels en het Bella Center, sommigen in limousines, anderen in taxi’s of bussen, met CO2-uitstoot als gevolg. Daarom sloegen de Nederlandse fabrikant Koga en het groenste Deense hotel de handen ineen om de hotelgasten een passend, groen alternatief te bieden: 10 elektrische Koga–Miyata fietsen, die ‘tanken’ uit de groene stroom van de zonnepanelen waarmee het hotel is bedekt. Op die manier kunnen de gedelegeerden comfortabel en verantwoord tussen hun hotel en de Klimaattop op en neer pendelen. 

Koga’s algemeen directeur Wouter Jager is trots op de unieke samenwerking: “Koga is zeer verheugd over het partnerschap en de gelegenheid, op zo’n typerende manier bij te dragen. Laten we zeggen: bij een Klimaattop hoort natuurlijk ook een elektrische topfiets!”

Al is de gewone fiets nog altijd de allerschoonste optie, het is natuurlijk niet chic om bezweet op de onderhandelingen te verschijnen. Dat is waar de Nederlandse Koga met trapondersteuning uitkomst biedt; een steun in de rug om elke tegenwind te neutraliseren. De elektrische aandrijving is zó ingebouwd dat de rijeigenschappen overeenkomen met die van een gewone fiets, zodat bijvoorbeeld president Obama zélf of de Nederlandse delegatieleden met een gerust hart de fiets kunnen pakken op weg naar oplossingen voor het klimaat.
 
Op de foto draagt Lars Riis van Koga 10 Tesla’ s over aan hotelmanager Allan  L. Agerholm van Crowne Plaza Copenhagen Towers .

Reageer op dit artikel