nieuws

Samenwerking Gazelle en Orbea in e-bikes

Fietsen

Samenwerking Gazelle en Orbea in e-bikes

DIEREN – Gazelle en het Spaanse fietsmerk Orbea werken met ingang van dit najaar nauw samen op het gebied van elektrische fietsen. Deze samenwerking is met name opgezet om de Zuid-Europese fietsmarkt te kunnen bewerken.

DIEREN – Gazelle en het Spaanse fietsmerk Orbea werken met ingang van dit najaar nauw samen op het gebied van elektrische fietsen. Deze samenwerking is met name opgezet om de Zuid-Europese fietsmarkt te kunnen bewerken.

Orbea zocht ter uitbreiding van haar collectie naar een partner voor elektrische fietsen. Na diverse oriënterende gesprekken is uiteindelijk voor Gazelle en het innovatieve Innergy-concept gekozen. In deze partnership worden kennis en techniek met elkaar gedeeld.

Innergy
Als basismodel wordt de Orange Innergy gebruikt. Deze elektrische fiets wordt met eigen Orbea-styling op de markt gebracht onder de naam Eline (uit te spreken op zijn Engels, E-line). De Orbea Eline wordt geassembleerd in Dieren.

Momenteel houdt Orbea markttesten onder de eigen Spaanse en Duitse dealers. Waarbij voor de Duitse markt een eigen terugtrapvariant is ontwikkeld. Trainingen en distributie naar de dealers wordt door Orbea zelf geregeld.

Reageer op dit artikel