nieuws

Bike MOTION Benelux 2009: populariteit racefietsen stijgt

Fietsen

Bike MOTION Benelux 2009: populariteit racefietsen stijgt

UTRECHT – Bike MOTION Benelux 2009 heeft de 30.000-grens heel dicht benaderd. Tijdens de drie consumentendagen passeerden al 26.468 bezoekers de kassa, maar dankzij de vakdag steeg de teller tot een nieuwe recordhoogte van 29.942 bezoekers.


UTRECHT – Bike MOTION Benelux 2009 heeft de 30.000-grens heel dicht benaderd. Tijdens de drie consumentendagen passeerden al 26.468 bezoekers de kassa, maar dankzij de vakdag steeg de teller tot een nieuwe recordhoogte van 29.942 bezoekers.

Rode draad in veel gesprekken met exposanten is dat racefietsen duidelijk in populariteit groeien, terwijl het MTB-segment redelijk stabiel is. In absolute aantallen is het racesegment nog relatief klein te noemen, maar deze fietsen zijn aan een duidelijke comeback bezig. En dat kan niet te danken zijn aan aansprekende resultaten van Nederlandse wielrenners, die op het hoogste niveau doorgaans een bijrol spelen.

“Maar dat neemt niet weg dat er steeds meer Nederlandse profploegen in grote wedstrijden gaan deelnemen,” zegt Frank van Rooijen van Koga-Miyata. Hij spreekt uit ervaring met het Skil-Shimano team, maar noemde ook Vacance Soleil en uiteraard de Raboploeg. “Dit soort teams dragen wel degelijk bij aan de beleving van de wielersport.”

Harry Peppelman van Vredestein bevestigt de opkomst van racefietsen en tekent daarbij aan dat ook steeds meer vrouwen de sport gaan beoefenen. “Dat is voor een deel toch ook te danken aan Leontien van Moorsel. Die krijgt met haar Ladies Rides duizenden dames op de fiets en dat werkt ook door in de wielersport. Er is ook steeds meer aanbod in racefietsen en kleding voor dames,” aldus Peppelman.

Volgend jaar zal Bike MOTION Benelux iets eerder plaatsvinden, namelijk van vrijdag 22 t/m maandag 25 oktober 2010.

Reageer op dit artikel