nieuws

UCI en Shimano verlengen samenwerking tot 2012

Fietsen

UCI en Shimano verlengen samenwerking tot 2012

FRIEDRICHSHAFEN – De internationale fietsfederatie UCI en Shimano hebben gisteren op de Eurobike in Friedrichshafen een overeenkomst ondertekend om daarmee hun samenwerking te bekrachtigen, die verlengd is tot eind 2012.
MET VIDEO-IMPRESSIE!

FRIEDRICHSHAFEN – De internationale fietsfederatie UCI en Shimano hebben gisteren op de Eurobike in Friedrichshafen een overeenkomst ondertekend om daarmee hun samenwerking te bekrachtigen, die verlengd is tot eind 2012.

Het nieuwe contract werd ondertekend door Pat McQuaid, directeur-generaal van de UCI en Yoshizo Shimano, voorzitter van Shimano Inc. Shimano is al partner van de UCI sinds 1999 en levert neutrale technische ondersteuning tijdens allerlei UCI-wedstrijden (race, baan, MTB, marathon, cyclo cross, BMX, junioren, Para-cycling WK, MTB WK en Cyclo cross WK).

Shimano was tevens de technische partner van de UCI tijdens de Olympische Spelen in Athene (2004) en Bejing (2008).

Tien jaar na het begin van de samenwerking, die borg staat voor een essentiële kwaliteitsgarantie van rijders en teams in alle disciplines, benadrukte Pat McQuaid zijn blijdschap dat de samenwerking verlengd is.

“Shimano is een zonder meer één van onze meest loyale en prestigieuze partners. We voelen ons vereerd dat de samenwerking nu bestendigd is. Het niveau van de service die Shimano altijd geleverd heeft, alsook de importantie van hun ondersteuning bij diverse UCI-activiteiten, heeft ons door de jaren heen voorzien van een zekere verbondenheid in onze dagelijkse betrokkenheid bij het fietsen.”

Volgens Yoshizo Shimano sprak van een : “Shimano ziet dit werkelijk als een buitenkans om de samenwerking te verlengen. We kijken nu al uit naar de samenwerking met de UCI gedurende de komende jaren in het algemeen waarbij we een gemeenschappelijk doel voor ogen hebben: het promoten van de populariteit van de fietssport over de hele wereld in alle disciplines en op alle niveaus.”

Reageer op dit artikel