nieuws

Tweede bijeenkomst Europese e-bike regels op 29 september

Fietsen

Tweede bijeenkomst Europese e-bike regels op 29 september

BRUSSEL – Tijdens de Eurobike was er een bijeenkomst van vertegenwoordigers uit de e-bike markt waarin beslist werd dat er een lobby richting de Europese Unie zou komen om de Europese wetgeving met betrekking tot e-bikes aan te passen. De volgende ETRA-meeting over dit onderwerp wordt volgende week dinsdag 29 september in Brussel gehouden.

BRUSSEL – Tijdens de Eurobike was er een bijeenkomst van vertegenwoordigers uit de e-bike markt waarin beslist werd dat er een lobby richting de Europese Unie zou komen om de Europese wetgeving met betrekking tot e-bikes aan te passen. De volgende ETRA-meeting over dit onderwerp wordt volgende week dinsdag 29 september in Brussel gehouden.

ETRA roept bedrijven op die deel willen nemen aan deze bespreking zich uiterlijk a.s. vrijdag 25 september voor 11 uur aan te melden bij ETRA. Deelname aan de meeting kost € 75,- inclusief lunch.

Deelnemers krijgen van ETRA een verslag van de eerste bijeenkomst, een lijst van deelnemers en een overzicht van de huidige Europese wetgeving voor elektrische fietsen.

Het voornaamste doel van deze tweede bijeenkomst is om tot een consensus te komen inzake de specificaties voor het uitsluiten van elektrische fietsen uit de type-goedkeuring enerzijds en anderzijds inzake een consensus over de ontwikkeling van een Europese typegoedkeuring die speciaal is ontworpen voor elektrische fietsen die niet zijn uitgesloten. Deze twee onderwerpen zijn de belangrijkste punten op de agenda van de meeting in Brussel.

ETRA nodigt iedereen uit die belang heeft bij het onderwerp opmerkingen en aanbevelingen op te sturen. Verder zou ETRA graag informatie ontvangen over specifieke nationale wetgeving voor elektrische fietsen die niet vallen onder de Europese typegoedkeuring. Neem contact op met de secretaris van de ETRA voor nadere informatie: tel. +32 9 233 60 05 of e-mail: etra@pandora.be.

Reageer op dit artikel