nieuws

Shimano gaat e-bike markt betreden

Fietsen

Shimano gaat e-bike markt betreden

OSAKA (Jap.)/FRIEDRICHSHAFEN – Taizo Shimano, de zoon Shimano’s toptechnicus Keizo Shimano, heeft op de Eurobike een tipje van de sluier opgelicht aangaande Shimano’s toetreding tot de e-bike markt. De hele industrie kijkt met argusogen toe welke plannen ’s werelds grootste leverancier van fietscomponenten heeft.

OSAKA (Jap.)/FRIEDRICHSHAFEN – Taizo Shimano, de zoon Shimano’s toptechnicus Keizo Shimano, heeft op de Eurobike een tipje van de sluier opgelicht aangaande Shimano’s toetreding tot de e-bike markt. De hele industrie kijkt met argusogen toe welke plannen ’s werelds grootste leverancier van fietscomponenten heeft.

Taizo Shimano zei: “Iedereen heeft het nu over e-bikes. We zullen hier binnen een paar jaar zeker actie op ondernemen.” Er gaan veel speculaties rond over de producten die Shimano wil ontwikkelen voor e-bikes. De meest voor de hand liggende optie is een onderdeel dat de mobiliteit van e-bikes verder verbetert. Men denkt dan aan een elektrische motor geïntegreerd in een versnellingsnaaf, geplaatst in het achterwiel.

Anti-doping statement
Shimano had de afgelopen tijd nog meer nieuws. Als sponsor van wielerploegen, waaronder de Skil-Shimano profploeg die dit jaar voor het eerst deelnam aan de tour de France, heeft het een anti-doping statement getekend. Met dit statement wil Shimano duidelijk maken aan alle betrokken partijen dat het streeft naar een eerlijke en dopingvrije manier van sport bedrijven, om de fietssport voor de toekomst en komende generaties veilig te stellen.

‘Behalve dat doping en drugs het imago van de fietssport beschadigen en vernietigen, weten we ook dat doping en drugs de gezondheid en de reputatie van met name jonge sporters kunnen vernietigen. Daarom nemen we stevig positie in tegen doping in zijn algemeenheid en specifiek in de fietssport’, aldus het doping statement.

Het doping statement is inmiddels opgenomen in de lopende sponsorcontracten en zal ook gelden voor alle nog af te sluiten sponsorships.

Reageer op dit artikel