nieuws

FD: ‘Giant fietswinkels geen bedreiging Accell – SNS

Fietsen

FD: ‘Giant fietswinkels geen bedreiging Accell – SNS

AMSTERDAM – De plannen van Giant om de komende jaren in Nederland 250 winkels te openen waar alleen Giant-fietsen te koop zijn vormt volgens SNS Securities analist Frank van Wijk geen bedreiging voor Accell.

AMSTERDAM – De plannen van Giant om de komende jaren in Nederland 250 winkels te openen waar alleen Giant-fietsen te koop zijn vormt volgens SNS Securities analist Frank van Wijk geen bedreiging voor Accell.

Dat meldt het Financieel Dagblad vandaag op de website FD.nl. "Het sluit niet bij de Nederlandse consumentencultuur aan om in een winkel slechts een fietsmerk te verkopen, omdat de Nederlandse consument graag een keus wil hebben en verschillende fietsen wil uitproberen", aldus de analist.

Van Wijk merkt verder op dat de fietsmerken Gazelle en Accells Batavus de lakens in Nederland uitdelen en een consument bij de koop van een nieuwe fiets eerder deze merken in het hoofd heeft. "Ik zie nauwelijks e-bikes van Giant in Nederland."

De laatste opmerking van de analist wordt door Jordy Veldhuzen, Retail Support manager Giant Benelux, genuanceerd. "De tendens van de GfK-cijfers, gebaseerd op verkoopcijfers van ongeveer 450 aangesloten winkels, laat juist zien dat wij van januari t/m juli de meeste e-bikes verkocht hebben. Accell is natuurlijk al langer met e-bikes in de weer, dus het is logisch dat er daar meer van rond rijden. Overigens zie ik het als een compliment dat hij ze nauwelijks ziet rondrijden, omdat onze Twist nauwelijks van een ‘normale’ fiets te onderscheiden is."

Lees ook: Singlebranded Giant Stores geopend in Nederland

Reageer op dit artikel