nieuws

E-bike trainingen EBSC met e-learning

Fietsen

E-bike trainingen EBSC met e-learning

APELDOORN – Het E-Bike Service Center (EBSC) begint het seizoen goed met een nieuw en compleet trainingsprogramma. Hiermee zorgt het EBSC ervoor dat de dealers van de E-bikes van Sparta, Batavus, Koga Miyata en Hercules goed voorbereid zijn op de praktijk.

APELDOORN – Het E-Bike Service Center (EBSC) begint het seizoen goed met een nieuw en compleet trainingsprogramma. Hiermee zorgt het EBSC ervoor dat de dealers van de E-bikes van Sparta, Batavus, Koga Miyata en Hercules goed voorbereid zijn op de praktijk.

De vier merken hechten er veel waarde aan dat hun dealers goed weten om te gaan met het onderhoud van hun elektrische fietsen. Training is zelfs een voorwaarde om een officiële e-bike dealer van deze merken te worden. Tijdens de trainingen doen dealers kennis en vaardigheden op met betrekking tot het onderhoud van e-bikes voorzien van de geavanceerde ION-technologie. Door het volgen van de trainingen staan dealers zelfverzekerder tegenover hun klanten en kunnen daardoor betere service verlenen.

Eerste in fietsbranche met e-learning
Naast twee klassikale trainingen, verzorgt het EBSC dus ook twee trainingen op basis van e-learning. Daarmee is het EBSC de eerste in de fietsbranche! e-learning betekent dat de trainingen thuis gevolgd kunnen worden via de computer, waar en wanneer het de dealer uitkomt. Het EBSC heeft twee leerzame, interactieve en bovendien leuke e-learning trainingen ontwikkeld. De trainingen zijn op een aantrekkelijke manier vormgegeven aan de hand van computeranimaties, interactieve programma’s en filmpjes.

De e-learning trainingen en klassikale trainingen vullen elkaar uitstekend aan. Aan de hand van de e-learning trainingen leert de dealer ‘de theorie’, zodat de klassikale trainingen zich volledig op ‘de praktijk’ kunnen richten.

Geheel nieuw trainingsprogramma
Het e-Bike Service Center (EBSC) start het seizoen met een geheel nieuw trainingsprogramma, bestaande uit de Intro ION Technology, de ION Technology Allround, de ION Technology Specialist en de ION Technology Update. Samen vormen ze een compleet trainingsprogramma dat helemaal afgestemd is op de trainingsbehoefte van de dealers. Uit het jaarlijkse tevredenheidonderzoek bleek dat de e-bike dealers tevreden waren met de trainingen van het EBSC. Wel bestond de behoefte aan meer techniek en praktijk in de trainingen en de behoefte aan een training met daarin de laatste ontwikkelingen op e-bike gebied. Het nieuwe trainingsprogramma voorziet nu helemaal in deze behoeftes.

Het trainingsprogramma van het EBSC bestaat vanaf dit seizoen uit vier verschillende trainingen met elk een eigen karakter. Iedere training wordt bovendien afgesloten met een persoonlijk certificaat.

Intro ION Technology. De basis van het trainingsprogramma ligt in de Intro ION Technology.  Deze leuke en interactieve e-learning training kan de dealer in zijn eigen tijd via de computer volgen en behandelt de basis van de ION-technologie. Deze training is niet alleen nuttig en leuk voor beginnende e-bike dealers, maar kan ook gezien worden als kennistest voor dealers en monteurs met meer e-bike ervaring.

ION Technology Allround. De ION Technology Allround is de voorbereiding op het e-bike dealerschap. Deze zeer praktische training leert een dealer om te gaan met alle aspecten van de ION-technologie. Na afronding van deze training mag een dealer zich officiële e-bike dealer noemen.
ION Technology Specialist. De ION Technology Specialist is ontwikkeld voor de wat meer ervaren dealer en gaat dieper op de techniek van de e-bike in. Net als de ION Technology Allround is deze training zeer praktisch van aard en er wordt tijdens de trainingen dan ook flink (elektronisch) gesleuteld.

ION Technology Update. De ION Technology Update training is net als de basistraining een e-learning training die dealers thuis via hun computer kunnen volgen. Het volgen van deze cursus zorgt ervoor dat de dealer helemaal ‘up-to-date’ is met betrekking tot de laatste ontwikkelingen op e-bike gebied.

Meer traininglocaties in Nederland
Ook voor de klassikale trainingen hoeven de dealers niet ver meer te reizen. Er zijn namelijk twee trainingslocaties bijgekomen vanaf dit seizoen. Naast Apeldoorn, worden er nu ook klassikale trainingen in Heerenveen en in Eindhoven (Best) gegeven.

Prijsvraag: Win een e-bike
Om het nieuwe trainingseizoen goed te starten mag het EBSC overigens een e-bike weggeven aan degene die de beste naam kan bedenken voor de trainingscoach (hiernaast afgebeeld). Deze trainingscoach speelt een grote rol in de E-learning trainingen. De actie geldt voor EBSC-relaties en loopt tot 1 december 2009. Kijk voor de voorwaarden www.ebsc.nl

Reageer op dit artikel