nieuws

E-bike krijgt steeds jonger koperspubliek

Fietsen

E-bike krijgt steeds jonger koperspubliek

VEENENDAAL – De Nederlandse consument switcht in toenemende mate naar de moderne elektrische fiets (e-bike). In een online enquête van Halfords onder consumenten, geeft van de ruim vijfhonderd respondenten meer dan éénderde (37%) aan dat zij de e-bike zou kiezen om gemakkelijker te kunnen fietsen. 28% wil de e-bike aanschaffen om aan de gezondheid te werken. Langzamerhand treedt ook verjonging van de kopersgroep op.

VEENENDAAL – De Nederlandse consument switcht in toenemende mate naar de moderne elektrische fiets (e-bike). In een online enquête van Halfords onder consumenten, geeft van de ruim vijfhonderd respondenten meer dan éénderde (37%) aan dat zij de e-bike zou kiezen om gemakkelijker te kunnen fietsen. 28% wil de e-bike aanschaffen om aan de gezondheid te werken. Langzamerhand treedt ook verjonging van de kopersgroep op.

“Een gemiddeld koperspubliek van rond de 50 jaar is al heel normaal. Dat lag enkele jaren geleden veel hoger”, aldus Willem Marcelissen van Halfords. Op de vraag welke typering men het meest van toepassing vond op de e-bike, antwoordde 60% als eerste met de classificatie ‘comfortabel’. Direct gevolgd door ‘gemakkelijk’ (59%). Ook vindt een grote groep de e-bike modern (36%). Bijna de helft van de geënquêteerden (47%) wil aan een e-bike tussen de  € 1.000,- tot € 1.500,- uitgeven. Voor nagenoeg een kwart (24%) is het belangrijk dat de fiets een uitneembare accu heeft die bij elk stopcontact kan worden opgeladen.

Willem Marcelissen, algemeen directeur Halfords Nederland: “Het huidige economische tij maakt de consument in zijn koopgedrag dus ook voor een e-bike erg prijsbewust. Toch is de e-bike in de fietsbranche niet meer weg te denken. Mensen zijn nieuwsgierig naar het fiets- en trapcomfort van een e-bike. Wat ons opvalt, is dat de leeftijd van e-bike kopers aanmerkelijk daalt. We laten de begintijd van de elektrische fiets met vooral 65+-ers achter ons. De term e-bike past ook beter bij de nieuwe groep. Ongetwijfeld komt die verschuiving omdat mensen ervaren dat een e-bike lekker gemakkelijk rijdt en het voor kortere ritten goedkoper én gezonder is de e-bike te nemen dan de auto. Vaak zien we actieve echtparen, die beide een e-bike aanschaffen. Of sportieve en milieubewuste forensen. Daarom verwachten we veel belangstelling tijdens onze Union Switch testsessies vanaf 16 september op de
50+ Beurs in Utrecht.”

Meer nieuws over Halfords

Reageer op dit artikel