nieuws

Sachs krijgt ‘Zeer goed’ van Aktiv Radfahren

Fietsen

Sachs krijgt ‘Zeer goed’ van Aktiv Radfahren

NIJMEGEN – De Sachs pedelec Electra de Luxe krijgt van het blad Aktiv Radfahren een Zeer goed in de e-bike test die het blad publiceert in het juli-augustusnummer. De pedelec rijdt ook zonder meetrappen, maar meetrappen spaart de accu en zorgt voor een grotere actieradius.

NIJMEGEN – De Sachs pedelec Electra de Luxe krijgt van het blad Aktiv Radfahren een Zeer goed in de e-bike test die het blad publiceert in het juli-augustusnummer. De pedelec rijdt ook zonder meetrappen, maar meetrappen spaart de accu en zorgt voor een grotere actieradius.

De Electra de Luxe werd getest door een berijder van 100 kg onder mooi weer condities. Zowel in de stad als bergopwaarts. De reikwijdte in de stad, dus op vlakke ondergrond, was zonder meetrappen 68 km. Bergopwaarts was dat 17,6 km met een gemiddelde snelheid van 17,9 km. Met deze pedelec kun je dus bijna een uur lang bergopwaarts gaan.

Als pluspunten worden genoemd het vlot rijden (met gemak 25 of zelfs 28 km/u), een acceptabele reikwijdte zonder meetrappen, een prima uitrusting en harmonisch geheel. De fiets voelt soepel aan ondanks het hoge gewicht (28,2 kg) en rijdt comfortabel. Voor- en achterrem vertragen perfect, aldus de test. De lichtopbrengst van de koplamp mag wat feller zijn.

De conclusie van Aktiv Radfahren is dat de Sachs Electra de Luxe een echte plezierfiets is waarmee de berijder ook kan fietsen zonder te trappen.

Reageer op dit artikel