nieuws

Prominenten met rugwind in Drentse Fiets 4Daagse

Fietsen

Prominenten met rugwind in Drentse Fiets 4Daagse

HEERENVEEN – Batavus heeft, samen met het bestuur van de Drentse Fiets 4daagse, een groep prominente bestuurders bereid gevonden om vanuit Heerenveen naar Diever te fietsen voor een bezoek aan de Drentse Fiets 4Daagse.

HEERENVEEN – Batavus heeft, samen met het bestuur van de Drentse Fiets 4daagse, een groep prominente bestuurders bereid gevonden om vanuit Heerenveen naar Diever te fietsen voor een bezoek aan de Drentse Fiets 4Daagse.

De fietstocht vond vorige week plaats op elektrische fietsen. Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat heeft in Diever ook een e-bike van Batavus verloot onder de deelnemers van de Fiets 4Daagse

De fietstocht van Friesland naar Drenthe was een recreatieve testrit waarop de bestuurders zelf konden ondervinden dat de elektrische fiets het fietsen nog plezieriger kan maken.

Staatssecretaris Huizinga, die op de foto nog enige uitleg krijgt van Roel Postma, is een enthousiast pleitbezorger van het fietsgebruik. “Zonder de fiets loopt Nederland onherroepelijk vast. Ik doe er alles aan om de fietser wind in de rug te geven’’, reageerde zij onlangs nog op een rapport waarin werd geconcludeerd dat de fiets als vervoermiddel voor korte stadsritten de auto het nakijken geeft.

Jan Mastwijk, CDA-Kamerlid en bestuursvoorzitter van de Fiets 4Daagse, fietste ook mee. Als fietsliefhebber en ambassadeur van het recreatieve fietsen heeft hij niets tegen het gebruik van een hulpmiddel als elektrische trapondersteuning.

,,De Drentse Fiets 4Daagse zorgt ervoor dat gezond bewegen ook nog eens heel leuk is. Duizenden mensen merken dat elk jaar weer als ze vier dagen door Drenthe toeren. Daarom ben ik blij met de komst van de E-bike. Die zorgt ervoor dat mensen kunnen blijven bewegen, ook als ze om wat voor reden dan ook met een ‘normale’ fiets minder goed uit de voeten kunnen.’’

Andere prominente deelnemers aan de fietstocht waren onder meer Jacques Tichelaar, commissaris van de Koningin in Drenthe, Janny Vlietstra, Drents gedeputeerde (Economie en Financiën) en Hans Hartog, directeur van het Recreatieschap Drenthe.

Ook een deel van het Batavus management nam deel aan de fietstocht. Directeur Rob Beset: ‘Een uitgelezen kans om te laten zien hoe goed de elektrische fiets op zijn plaats is in een recreatief evenement, waar meer dan tienduizend fietsers op afkomen om op een gezonde manier van de natuur en het landschap te genieten. Daar mag je niemand voor uitsluiten. De e-bike helpt grenzen te verlagen. Of dat nu is bij recreatief fietsen of in het woon-werkverkeer."


Reageer op dit artikel