nieuws

Oplichter dupeert Rent A Bike

Fietsen

Oplichter dupeert Rent A Bike

HAARLEM – In de omgeving Haarlem is een oplichter actief, die met valse identiteitspapieren fietsen huurt. Arthur Willemse van het fietsverhuurbedrijf Rent A Bike Haarlem is daar vorige week de dupe van geworden.

HAARLEM – In de omgeving Haarlem is een oplichter actief, die met valse identiteitspapieren fietsen huurt. Arthur Willemse van het fietsverhuurbedrijf Rent A Bike Haarlem is daar vorige week de dupe van geworden.

“Wij hadden twee elektrische fietsen verhuurd aan ‘de heer van de Steen’ die achteraf helemaal niet bestaat. Op zaterdag 10 juli kwam hij en zijn vermoedelijke vrouw langs om te informeren over de koop van twee elektrische fietsen. Zij zagen die wel zitten en wilden de fietsen wel voor twee dagen huren,” aldus Willemse.

Normaal gesproken moet de verhuurder een paspoort, ID of creditcard achterlaten als borg, maar een werknemer van mij had deze keer een kopie gemaakt. De volgende dag werden de elektrische fietsen opgehaald en werd er vooruit betaald voor de huur.

De fietsen zijn nooit meer terug gebracht. Het gaat om de:
Batavus Padova Easy Supreme
D55 Donkerblauw/quiksilver met het framenummer B9219596.

Sparta ION L
Brilliant silver/alaskablauw dames model met het frame nummer S9005586

“Afgelopen dinsdag had ik op het hoofdbureau van Haarlem een afspraak met een rechercheur. Het werd erg hoog opgenomen omdat het gaat over een oplichting van een bedrijf. Maar toen de politie er achter kwam dat het ID totaal vervalst was en alleen het pasfotootje volgens mijn werknemer klopt, kan de politie niet heel veel doen,” zegt Willemse.

Reageer op dit artikel