nieuws

Gazelle gaat fietsen op maat leveren

Fietsen

Gazelle gaat fietsen op maat leveren

DIEREN –Gazelle gaat dit najaar beginnen met het op maat leveren van fietsen. Tijdens de dealershows in september presenteert het merk een programma waarmee in eerste instantie alleen racefietsen samengesteld kunnen worden. De levering en afhandeling van de fietsen zal via de dealers lopen.

DIEREN –Gazelle gaat dit najaar beginnen met het op maat leveren van fietsen. Tijdens de dealershows in september presenteert het merk een programma waarmee in eerste instantie alleen racefietsen samengesteld kunnen worden. De levering en afhandeling van de fietsen zal via de dealers lopen.

Volgens Ronald ter Braak, communicatiemanager bij Gazelle, ligt het in de bedoeling om dit concept in de toekomst ook uit te breiden naar de rest van de collectie. “We willen als merk blijven innoveren. Met ons nieuwe ERP-systeem van SAP zijn we in staat flexibeler te werken. Door eerst te beginnen met racefietsen kunnen we kijken of ons productieproces hier klaar voor is.”

Hij benadrukt dat de dealer een grote rol in het geheel heeft: “De klant stelt zelf zijn of haar fiets samen en gaat daarmee naar de dealer. Die bespreekt de fiets met de klant en kijkt naar de juiste framehoogte, het juiste zadel en of alles technisch mogelijk is. Daarna geeft de dealer hem vrij en start de productie. De dealer levert en verzorgt verder de service van de fiets.”

Gazelle begint met race omdat racefietsers gewend zijn een fiets zelf samen te stellen: “Het gaat vaak om wat duurdere modellen en dit biedt dealers de mogelijkheid om die nu misschien wat gemakkelijker te verkopen. We krijgen nogal eens opmerkingen over de kleur of het verzoek om een andere afmontage.
Door het nieuwe logistieke systeem is Gazelle beter in staat om in te spelen op individuele wensen van de klant: “We zijn in onze techniek zo ver dat we een eigen tekst of beeld op de fiets kunnen aanbrengen. Dat is in de toekomst allemaal mogelijk en dan willen we dit eventueel uitbreiden naar stadsfietsen.”

Meer nieuws over Gazelle

Reageer op dit artikel