nieuws

Europese lancering Eagle op Bike Expo

Fietsen

Europese lancering Eagle op Bike Expo

MÜNCHEN – JD Components greep de Bike Expo aan voor de Europese première van de Eagle, een trendy e-bike waarmee heel duidelijk een jonger koperspubliek aangesproken wordt.

MÜNCHEN – JD Components greep de Bike Expo aan voor de Europese première van de Eagle, een trendy e-bike waarmee heel duidelijk een jonger koperspubliek aangesproken wordt.

Om dat te onderstrepen is Annemarie Warnkross benaderd om als boegbeeld voor de eigentijdse e-bike te dienen. Zij is sinds 2005 TV-presentatrice van een dagelijks boulevardprogramma. Daarnaast presenteert zij ook een lifestyle programma op de commerciële Duitse zender.

Het kijkcijferkanon was vanzelfsprekend goed te spreken over de fiets. Ook buiten de officiële presentatie om. Na een gezamenlijke proefrit liet ze weten pas sinds enkele dagen voor de persconferentie over de Eagle te beschikken. “In eerste instantie had ik ‘m liever eerder gehad, maar hij voelt meteen heel vertrouwd aan. En dat terwijl het de eerste keer is dat ik op een elektrische fiets rij.”

Wat de bevallige presentatrice sierde, was dat ze niet helemaal kritiekloos was. “De fiets is lekker fel, maar ik zou mijn moeder er niet op te durven laten rijden. Daarvoor is-ie veel te snel. En ik mis een slot. Ik heb wel een hangslot, maar die kan ik nergens anders kwijt dan aan het stuur. Daar zou nog naar gekeken moeten worden.”

De Eagle komt zeker ook naar Nederland. De Dutch Bicycle Group gaat ‘m als een Union in de markt zetten. De productie is in Taiwan al van start gegaan, dus dit najaar zal de Eagle leverbaar worden. De definitieve consumentenadviesprijs staat nog niet vast, maar zal iets meer dan € 2000,- gaan kosten.

Reageer op dit artikel