nieuws

E-bike opladen met OV-chip

Fietsen

E-bike opladen met OV-chip

ROTTERDAM – Afgelopen vrijdag is een nieuwe generatie oplaadpunten in gebruik genomen. Rotterdam stimuleert het e-fietsen met oplaadpunten op groene stroom. De openingshandeling werd verricht door Rick Grashoff, wethouder van de gemeente Rotterdam. Hij stak de stekker in de NRGSPOT, het oplaadpunt voor elektrisch klein vervoer bij de bewaakte fietsenstalling op De Meent.

ROTTERDAM – Afgelopen vrijdag is een nieuwe generatie oplaadpunten in gebruik genomen. Rotterdam stimuleert het e-fietsen met oplaadpunten op groene stroom. De openingshandeling werd verricht door Rick Grashoff, wethouder van de gemeente Rotterdam. Hij stak de stekker in de NRGSPOT, het oplaadpunt voor elektrisch klein vervoer bij de bewaakte fietsenstalling op De Meent.

Eerst gratis
Ook aanwezig waren Douwe Kras, lid Raad van Bestuur Eneco, en Huub Snellen, directeur Sparta. De nieuwe generatie oplaadpunten leveren Ecostroom van Eneco en gebruikers kunnen hun auto, e-bike of e-scooter opladen met de OV-chip, die is ontwikkeld samen met RET.

Opladen is tot januari 2010, de OV-chip dient tot die tijd als identificatiemiddel. Naast het oplaadpunt bij De Meent is een tweede in gebruik genomen bij de bewaakte fietsenstalling Capelsebrug. In september volgen nog twee openbare oplaadpunten.

Met de NRGSPOT, een gezamenlijk initiatief van Eneco, Sparta en Rotterdam Climate Initative, wordt een toegankelijke, veilige en betrouwbare mogelijkheid geboden om met een e-bike of e-scooter te reizen. De fiets of scooter wordt bewaakt en kan worden opgeladen voor deterugrit naar huis. Grashoff: "Dit geeft weer letterlijk en figuurlijk een impuls aan duurzame mobiliteit in Rotterdam. Het is belangrijk om het aantal oplaadpunten in bewaakte fietsenstallingen snel uit te breiden om zo een grootschalig gebruik van e-bikes en e-scooters te stimuleren."

Reageer op dit artikel