nieuws

Aankomend weekend WK ligfietsen in Tilburg

Fietsen

Aankomend weekend WK ligfietsen in Tilburg

TILBURG – Vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli wordt in de wijk Reeshof in Tilburg het WK ligfietsen gereden. De organisatie van het WK is in handen van de Nederlandse Ligfietsvereniging NVHPV. Tijdens het WK wordt ook de beurs Cycle Vison gehouden waar alles op het gebied van ligfietsen te bewonderen is.

TILBURG – Vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli wordt in de wijk Reeshof in Tilburg het WK ligfietsen gereden. De organisatie van het WK is in handen van de Nederlandse Ligfietsvereniging NVHPV. Tijdens het WK wordt ook de beurs Cycle Vison gehouden waar alles op het gebied van ligfietsen te bewonderen is.

Op donderdagavond 2 juli om 19.00 uur geeft Jan Hamming, wethouder sport, het officiële startschot voor het evenement op het Pieter Vreedeplein. De wedstrijden van het WK worden gecombineerd met de ligfietsbeurs Cycle Vision.

Het WK/Cycle vision weekend biedt een wedstrijdprogramma waarin alle onderdelen van de ligfietssport aan bod komen. Het eerste wedstrijdonderdeel is een tijdrit van 20 km langs het Wilhelminakanaal. Deze wordt gereden op vrijdagmorgen van 08.45 tot 12.00 uur. Op zondagmiddag om 12.30 uur starten de deelnemers aan de spectaculaire, vier uur durende race met een ´Le Mans´ start. Overige onderdelen van het WK zijn een sprint, een uurstijdrit, een dragrace en een kinderrace. Na iedere gereden wedstrijd vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats. Op zondagavond wordt de prijs voor de overall-winnaar van het WK toegekend.

De organisatie van het WK is in handen van de Nederlandse Ligfietsvereniging NVHPV. De NVHPV
heeft zo´n 2.000 leden, waaronder veel zelfbouwers. Hierdoor zullen er verrassende modellen te zien zijn.

Voor meer informatie, het volledige programma en de routes kunt u surfen naar www.cyclevision.nl.
Wat aanvullende informatie, er zijn zo’n 200 aanmeldingen ontvangen vanuit 10 landen. Portugal (1), Rusland (4), Tjechie (3), Frankrijk (4), Zwitserland (8), Italie (8), Engeland (14), Duitsland (32) Belgie (12) en natuurlijk Nederland.

De lijst met rijders omvat uiteraard meervoudig voormalig wereldkampioenen en regerend wereldkampioenen. Van de 200 deelnemers zijn er 22 dames.

Jongste deelnemer: Jilan van Dijken, 4
Oudste deelnemer: Joop Groters, 70
Populairste onderdeel: 1 uur tijdrit met 178 deelnemers
Totaal ingeschreven voor 739 races
6 handbikers
5 roeifietsers

Een aantal fabrikanten heeft al laten weten dat er met de nieuwste modellen geracet gaat worden. Onder andere Nazca heeft een speciale Fuego Race voor rijder Peter Haan gemaakt en m5 zet een aantal speciale prototypes in. De beurs heeft weer een interessante vulling. De Nederlandse introductie van een vierwielige ligfiets, een vouwbare trike en diverse andere nieuwe items.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Tilburg 2009. Entree en parkeren zijn tijdens Cycle Vision gratis.

Reageer op dit artikel