nieuws

Ultra Motor start in Europa met e-bikes

Fietsen

Ultra Motor start in Europa met e-bikes

BIRMINGHAM (UK) – Het van oorsprong Britse bedrijf Ultra Motor introduceert deze maand modern ogende design e-bikes in Europa. Te beginnen met Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en thuisbasis Engeland.

BIRMINGHAM (UK) – Het van oorsprong Britse bedrijf Ultra Motor introduceert deze maand modern ogende design e-bikes in Europa. Te beginnen met Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en thuisbasis Engeland.

De drijvende krachten achter Ultra Motor zijn Joe Santana (links op de foto) en Joe Bowman. Beiden hebben een achtergrond in de financiële en investeerders sector. Maar er is ook een link naar duurzame energie, CEO Santana heeft belangen in de windenergie-industrie. Vanuit die basis is de interesse in e-bikes ontstaan.

LEV’s
Ultra Motor is 7 jaar geleden opgericht door Joe Bowman als producent van LEV’s, oftewel Light Electric Vehicles. De thuismarkt en India zijn als eerste betreden en nu is het tijd voor expansie in Europa.

Doordat de wortels van Ultra Motor absoluut niet in de fietsindustrie liggen, zien de e-bikes van dit merk er fris en ontegenzeggelijk ‘anders’ uit dan de doorsnee e-bike afkomstig van traditionele fietsfabrikanten.

“We denken vanuit een schetsmatige opzet in plaats van een elektrische kit op een bestaande fiets te monteren”, zegt Bowman. “Onze designs focussen op voertuigen en de tweewielers bevinden zich dan ook ergens tussen een fiets en een scooter in qua ontwerp.”

Taiwan
Ultra Motor fungeert uitsluitend als ontwerp-, marketing- en brandingorganisatie. De e-bikes (en e-scooters) worden in Taiwan gemaakt.

De Ultra Motor e-bikes zijn niet goedkoop: voor het topmodel A2B Metro moet de consument € 2.300,- neertellen. Ook het gewicht is niet gering: ruim 31 kg. Daarvoor krijg je een opvallend box-shaped frame met vrijwel alle bedrading netjes weggewerkt. Het lithium-ion batterijpakket garandeert een actieradius van 35 km, met een extra batterij uit te breiden tot 70 km.

Naast deze A2B Metro biedt Ultra Motor een goedkoper model dat meer op een fiets lijkt voor € 2.000,-. Een derde model dat speciaal is ontworpen voor de Europese landen die nu worden betreden, is in de maak. Ze worden uitgeleverd via het hoofdkantoor dat zich in Londen bevindt.

Reageer op dit artikel