nieuws

Ruim zevenhonderd e-bikes op eerste Sparta ION-fietsdag

Fietsen

Ruim zevenhonderd e-bikes op eerste Sparta ION-fietsdag

APELDOORN – De eerste Sparta ION Wind Mee-Fietsdag is succesvol verlopen. Ruim zevenhonderd leden van de Sparta ION Club en hun partners reden op vrijdag 24 april 2009 de tocht van Paleis Het Loo in Apeldoorn naar de Schaapskooi van Hoog Buurlo en terug naar Paleis Het Loo.

APELDOORN – De eerste Sparta ION Wind Mee-Fietsdag is succesvol verlopen. Ruim zevenhonderd leden van de Sparta ION Club en hun partners reden op vrijdag 24 april 2009 de tocht van Paleis Het Loo in Apeldoorn naar de Schaapskooi van Hoog Buurlo en terug naar Paleis Het Loo.

De reacties van de deelnemers varieerden van ‘superleuk’ tot ‘volgend jaar zeker weer’. Sparta heeft al aangekondigd ook in het voorjaar van 2010 een ION Fietsdag op de agenda te zetten.

Het startschot voor de eerste Sparta ION Wind Mee-Fietsdag werd gelost door Joop Atsma, Tweede Kamerlid voor het CDA en fervent fietsliefhebber. Hij greep deze gelegenheid aan nog eens te pleiten voor een verruiming van de fiscale woon-werkverkeer regeling voor e-bikes.

Huub Snellen, directeur van Sparta, was verheugd over de grote belangstelling voor deze eerste Sparta ION Fietsdag. "Nog voordat bekend werd dat het vandaag zulk stralend weer zou worden, hadden we al 700 inschrijvingen, een bewijs hoezeer de e-bike leeft bij de leden van de Sparta ION-club, de grootste fietsclub in Nederland." 

“Het was een fantastische dag”, zegt Marco Kalden, hoofd marketing van Sparta. “Eigenlijk zat alles mee. Zonnig weer, een prachtige omgeving en een grote groep bijzonder enthousiaste ION-rijders. We kijken terug op een succesvol evenement en kijken ook alvast vooruit naar hoe we hier in de toekomst een vervolg aan kunnen geven.”

Reageer op dit artikel