nieuws

Sparta transportfiets beschilderd voor goede doel

Fietsen

Sparta transportfiets beschilderd voor goede doel

AMSTERDAM/APELDOORN – Tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher gaat een nagelnieuwe transportfiets van Sparta beschilderen voor het goede doel. Afgelopen maand kwam er een exclusieve serie kunstfietsen van Schiffmacher op de markt, die in enkele dagen uitverkocht waren.

AMSTERDAM/APELDOORN – Tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher gaat een nagelnieuwe transportfiets van Sparta beschilderen voor het goede doel. Afgelopen maand kwam er een exclusieve serie kunstfietsen van Schiffmacher op de markt, die in enkele dagen uitverkocht waren.

Gezien het feit dat Schiffmacher’s kunst op wielen erg aanslaat, heeft Sparta een extra fiets beschikbaar gesteld om door de Amsterdamse Tattoo-konig te laten beschilderen. Stoere kunst van een stoere man op een stoere fiets; deze exclusieve kunstfiets is er voor de hoogste bieder en de opbrengst gaat naar ‘Spieren voor Spieren’.

Op 26 maart is, in de Tattooshop, gestart met deze nieuwe ‘Schiffmacher on wheels’ door het beschilderen van het unieke middenpaneel van de transportfiets. Een toast op een succesvolle samenwerking is uitgebracht door Joost Wijnhoud, directeur van de stichting, kunstenaar Henk Schiffmacher en Giel Thijssen van Sparta.

De eerste Nederlandse die een echte Sparta kunstfiets heeft bemachtigd, is Mariëlle Nuy. Zij ontving op 26 maart de eerste van de in totaal 50 Schiffmacher Pick Ups vandaag uit handen van de kunstenaar zelf.

Reageer op dit artikel