nieuws

Gelderse investeerder steunt groei van Multicycle

Fietsen

Gelderse investeerder steunt groei van Multicycle

ULFT – Met ingang van 1 februari weet Multicycle zich verzekerd van financiële steun van een Gelderse investeerder, die meer productiebedrijven uit de regio ondersteunt.

ULFT – Met ingang van 1 februari weet Multicycle zich verzekerd van financiële steun van een Gelderse investeerder, die meer productiebedrijven uit de regio ondersteunt.

Het gaat Multicycle voor de wind. Ten opzichte van 2007 is de fietsfabrikant uit Ulft in 2008 met 30% gestegen, Daarbij is de orderintake voor modeljaar 2009 boven verwachting en wordt verdere groei ten opzichte van 2008 gerealiseerd. Ook de tijdens de dealershows geïntroduceerde elektrische fietsen slaan goed aan bij de doelgroep van Multicycle.

“Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen moeten we nu doorpakken en investeren in de toekomst en de groei van Multicycle. Vooral de productie van elektrische fietsen vergt veel voorfinanciering en dat is voor een relatief kleine producent als wij toch moeilijk,” zegt algemeen directeur Jan de Jong.

“Gelukkig hebben we een investeerder uit de Achterhoek gevonden, die wel vaker investeert in Gelderse productiebedrijven. Met die steun kunnen we heel goed verder.” Over de naam van de investeerder hult De Jong zich in stilzwijgen. "Zij willen graag op de achtergrond blijven, want het gaat per slot van rekening om Multicycle en de verdere groei en ontwikkeling van het merk.”

In de fietsbranche circuleerden geruchten dat Multicycle het moeilijk zou hebben in de huidige economische omstandigheden. “Niet is minder waar, want we draaien juist goed. Alleen zijn we helaas niet kapitaalkrachtig genoeg om zelf te investeren in onze eigen groei. Daarom is de steun van deze investeerder zo welkom.”

Over de omvang van de investering wil De Jong geen uitspraken doen, maar hij verzekert wel dat er voldoende budget en mogelijkheden zijn voor stabiele groei in de toekomst.

Reageer op dit artikel