nieuws

Sparta ION heeft auto verslagen

Fietsen

Sparta ION heeft auto verslagen

APELDOORN – Vorige week berichtte tweewieler.nl dat op donderdag 6 november Sparta ION’s de strijd aan zouden gaan met de auto tijdens de opening van de eerste van vijf fietsroutes tussen Breukelen – Utrecht. Lodewijk de Waal (voorzitter Taskforce Mobiliteit) en Hugo van der Steenhoven (directeur Fietsersbond) hebben die middag de wedstrijd tegen de file Breukelen-Utrecht gewonnen.

APELDOORN – Vorige week berichtte tweewieler.nl dat op donderdag 6 november  Sparta ION’s de strijd aan zouden gaan met de auto tijdens de opening van de eerste van vijf fietsroutes tussen Breukelen – Utrecht. Lodewijk de Waal (voorzitter Taskforce Mobiliteit) en Hugo van der Steenhoven (directeur Fietsersbond) hebben die middag de wedstrijd tegen de file Breukelen-Utrecht gewonnen.

Dit alles in het kader van het project ‘Met de fiets minder file’. De fietsen gingen over de fietsstraat die dezelfde middag werd geopend. De auto reed via de A2, de meest gangbare autoroute voor woon-werkverkeer in de omgeving Breukelen Utrecht. Het kwartet arriveerde ruimschoots eerder dan de auto. En dankzij de elektrische trapbekrachtiging zonder al te veel inspanningen. Een prachtig bewijs voor de capaciteiten van de Sparta ION voor woon-werkverkeer.

Oud vakbondsvoorzitter De Waal sprak zich enthousiast uit over het gemak waarmee de ION het van de auto won. Eigenlijk was alleen spannend welke van de ION’s het snelste zou zijn. En ook dat bleek geen eerlijke strijd. Van der Steenhoven reed op een speciaal door Sparta geprepareerde e-bike die met gemak 40 km per uur haalt. Na afloop keek hij verbaasd naar de fiets waarop hij zojuist zijn prestatie had neergezet.

Reageer op dit artikel