nieuws

Dahon 25 jarig jubileum model

Fietsen

Dahon 25 jarig jubileum model

Dahon bestaat 25 jaar en dat willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In 1983 rolde de eerste DAHON vouwfiets van de lopende band. Nu, 25 jaar en bijna 2,5 miljoen fietsen later, viert DAHON dit jubileum door met een zeer speciaal model op de markt te komen: de Mμ XXV.

Dahon bestaat 25 jaar en dat willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In 1983 rolde de eerste DAHON vouwfiets van de lopende band. Nu, 25 jaar en bijna 2,5 miljoen fietsen later, viert DAHON dit jubileum door met een zeer speciaal model op de markt te komen: de Mμ XXV.

Dit speciale model is uitgevoerd met een FSA K-Force Light 55-tands crankset met keramische lagers en een unieke DAHON-gravering. Buzaglo uit Weesp, importeur van Dahon voor de Benelux heeft inmiddels het eerste unieke exemplaar mogen ontvangen. Zeer uniek is het framenummer van deze gelimiteerde versie, namelijk 00G. De G staat voor Ger, als directeur van Buzaglo maakt hij zich al enige jaren hard voor het merk Dahon en dit is niet onopgemerkt gebleven bij Dahon vandaar het gepersonaliseerde framenummer.

Limited Edition XXV-frame
Het jubileumframe is handmatig vervaardigd van superlicht 7005 aluminium uitgevoerd in het wit. Elke fiets is van een uniek jubileumnummer voorzien.
Crankstel: FSA heeft voor dit jubileum een Special Edition K-Force Light met carbon crankarmen ontwikkeld.
XXV-derailleur: De basis voor snelheid: SHIMANO DuraAce derailleur gecombineerd met superlichte KINETIX tandwielen en keramische naaflagers.
XXV-banden: SCHWALBE heeft voor een Special Edition Kojak in zwart/witte uitvoering gezorgd. De wielen zijn voorzien van speciale titanium assen en er is een uniek wit lederen zadel gemaakt door Kore met het jubileumlogo.
De Mμ XXV weegt iets meer dan 8 kg. en is daarmee op dit moment de
lichtste vouwfiets op de markt. De totale wereldoplage is gelimiteerd tot 250 stuks.

Uiteraard zal het model tentoongesteld worden op de komende Bike Motion, zowel bij de entree als op de stand van Buzaglo in hal 12.

Reageer op dit artikel