nieuws

Blomson stapt vol in vouwfietsen

Fietsen

Blomson stapt vol in vouwfietsen

BEVERWIJK – Blomson breidt het assortiment uit met vouwfietsen. Op de Bike Motion zullen de eerste modellen te zien zijn. Maar het zal niet blijven bij de handvol vouwfietsen die Blomson daar zal tonen. De Beverwijkse fietsleverancier stapt vol in dit segment met een compleet programma en speciaal voor de Benelux ontwikkelde modellen.

BEVERWIJK – Blomson breidt het assortiment uit met vouwfietsen. Op de Bike Motion zullen de eerste modellen te zien zijn. Maar het zal niet blijven bij de handvol vouwfietsen die Blomson daar zal tonen. De Beverwijkse fietsleverancier stapt vol in dit segment met een compleet programma en speciaal voor de Benelux ontwikkelde modellen.

“De vouwfietsen zijn een volgende stap in onze strategie die erop is gericht Blomson te doen groeien tot een leverancier van een compleet fietsprogramma gericht op dealers”, zegt algemeen directeur Maurice Blom. “Met Be-One hebben we al een merk in huis waarmee we het sportieve segment volledig afdekken. Met Eletrca doen we dat voor de Cruisers en met Montego dekken we de markt voor alledagfietsen. Hier komen de vouwfietsen van het merk Oyama dus bij.”

Oyama is van Taiwanese origine en staat binnen het vakgebied vouwfietsen op hetzelfde niveau als de andere topmerken die van het eiland voor de Chinese kust komen.

Dat Blomson nu vol in de vouwfietsen stapt heeft alles te maken met de jongste verkoopsuccessen van dit soort fietsen binnen en buiten Nederland. Een toenemend gebruik van openbaar vervoer door hoge benzineprijzen en groeiende files, brengt met zich mee dat meer en meer mensen voor transport van en naar stations vouwfietsen gebruiken.

Blomson werkt op dit moment aan de samenstelling van een speciaal programma voor Nederland en België. Het assortiment zal bestaan uit modellen met Nexus versnellingsnaven evenals lichtgewicht derailleur-modellen. Maurice Blom verwacht dat begin 2009 een range leverbaar is van zeven tot acht modellen die qua (verkoop)prijstelling uiteenlopen van € 399,- tot € 899,-.
Blomson nodigt u van harte uit om tijdens de Bike Motion kennis te komen maken met de Oyama vouwfietsen op stand 11.B064.

Meer berichten over Blomson

Reageer op dit artikel