nieuws

Tiende EK Roeifietsen

Fietsen

Tiende EK Roeifietsen

MIDDELBURG – De roeifietssport is een ontmoetingspunt voor (top)sporters van diverse afkomst. Afgelopen weekend kwamen zowel de racende die-hards als de tourende recreanten aan hun trekken op het tiende EK Roeifietsen.

MIDDELBURG – De roeifietssport is een ontmoetingspunt voor (top)sporters van diverse afkomst. Afgelopen weekend kwamen zowel de racende die-hards als de tourende recreanten aan hun trekken op het tiende EK Roeifietsen.

De Europese Kampioenschappen Roeifietsen vonden plaats op en om het kunstmatige eiland Neeltje Jans in Zeeland. Voor deze Open Europese Kampioenschappen waren 66 deelnemers ingeschreven uit 4 verschillende landen. Uiteindelijk hebben 51 rijders deelgenomen aan de wedstrijd en 13 recreanten aan de tour.

Er waren een wedstrijdklasse en een tourklasse. Op het programma van de wedstrijd stonden 4 onderdelen: Criterium (14 km), Sprints (333 m), Uurrace en een Duurrace van 80 km. Door deze unieke combinatie van afstanden wordt zowel het sprint als lange afstandvermogen van de roeiers beproefd.

De tourklasse roetste (een compact woord voor roeifietsen is ‘roetsen’) 2 prestatietochten: één van 60 km en één van 70 km.

Olympisch kampioen
Op dit EK stond olympisch roeikampioen Nico Rienks weer aan de start. Hij behaalde uiteindelijk een achtste plaats in het algemeen klassement, dat werd aangevoerd door Derk Thijs. De na een jaar afwezigheid weer deelnemende Ymte Sijbrandij, (drievoudig roeifietskampioen en actief en bekend als kampioen ligfietsen) werd vierde.

Reageer op dit artikel