nieuws

MBR Sports distributeur Monty

Fietsen

MBR Sports distributeur Monty

OVERLOON – Vanaf 22 september heeft MBR Sports te Overloon het grote merkenaanbod verder uitgebreid met de volgende merken en producten.

OVERLOON – Vanaf 22 september heeft MBR Sports te Overloon het grote merkenaanbod verder uitgebreid met de volgende merken en producten.

  • Carraro Bicyles Italië: mountainbikes, racefietsen en e-bikes;
  • Marathon Bicycles Denemarken: elektrische fietsen met voornaaf aandrijving;
  • Carnielli Bicycles Italië: mountainbikes, trekkingfietsen, racefietsen, kinderfietsen. Nieuw van Carnielli is de eerste e-bike met trapas motor (leverbaar eind januari 2009);
  • Monty Bicycles Spanje: e-bikes en e-scooters.

E-bikes, fitness en onderdelen
MBR Sports wil naast het programma fitness, gaan uitbreiden in de tweewielerbranche met de nadruk op e-bikes. Begin dit jaar is daar reeds een start mee gemaakt door de merken Atala Italië en Whistle USA in het programma op te nemen.
Ook zijn bij MBR Sports de eerste stappen gezet om een uitgebreid laag geprijsd onderdelenpakket te gaan aanbieden. Hans Duzijn van MBR Sports heeft 30 jaar ervaring in de tweewielerbranche en is de drijvende kracht achter het tweewielersucces bij MBR SPorts

Toelichting op de merken
Carraro uit Italië is een lijn fietsen met de bekende Italiaanse kwaliteitskenmerken. Er wordt zowel met Shimano als met Campagnolo gewerkt. Ook worden verschillende soorten framematerialen gebruikt zoals aluminium, carbon en titanium.

Marathon uit Denemarken is vrij onbekend in de Nederlandse tweewielerbranche maar zijn reeds jaren met veel succes werkzaam in de e-branche. Deze technologie en ervaring is zeer duidelijk te zien bij hun recente modellen. De fietsen zijn Nederlands qua model en gewicht (20 kg). Alle accu’s worden gemaakt door Panasonic.
De e-bikes van Marathon hebben drie prijspunten: € 999,- – € 1.299,- en € 1.599,- (adviesprijs).

Carnielli uit Italië is zeer bekend in het Middelandse-Zeegebied. Mooie Italiaanse framedesigns in de racefietsen en een zeer West-Europese look bij de mountainbikes en trekkingbikes. Vanaf eind januari 2009 komen zij als eerste op de markt met een e-bike trapas aangedreven motor waardoor de fiets een sportiever uiterlijk heeft dan de gewone e-bike. Door zijn verkoopprijs van € 1.299,- is ook dit weer een zeer betaalbare, hoge kwaliteit e-bike.

Monty uit Spanje is als merk zeer bekend in heel Europa in de bike trial en in Nederland vooral door de gebroeders Wesley en Kenny Belaeye die tijdens de wereldkampioenschappen zeer hoog scoorden. Monty start nu in Nederland samen met MBR Sports hun programma e-bikes en e-scooters. Vooral door hun lage prijs segment en hoge kwaliteitsnorm een mooi en uitgebreid programma. Er is al een e-scooter (45km) voor enkel € 999,- en een e-bike voor € 799,-.

Volgend jaar zullen alle nieuwe zaken getoond worden op geselecteerde beurzen in binnen- en buitenland.

Reageer op dit artikel