nieuws

Doetinchem krijgt Nederlands eerste bikepark

Fietsen

Doetinchem krijgt Nederlands eerste bikepark

DOETINCHEM – Na vele procedures zal middels een bike-demonstratie op 12 augustus in Doetinchem het eerste Nederlandse bikepark worden geopend door de Stichting Freeride
Achterhoek (SFA).

DOETINCHEM – Na vele procedures zal middels een bike-demonstratie op 12 augustus in Doetinchem het eerste Nederlandse bikepark worden geopend door de Stichting Freeride Achterhoek (SFA).

In 2007 is de SFA opgericht met als doel het bevorderen van de freeride mountainbikesport. “Dit willen we met name bereiken door de aanleg van een bikepark op Sportpark Zuid aan de Stokhorstweg in Doetinchem,”  zegt SFA-voorzitter Huub Hakvoort.

“Een bikepark is een terrein waarin zo veel mogelijk facetten van het freeriden zijn verwerkt waar jong en oud kan beleven hoe het is om te freeriden. Freeride mountainbiking is een kruising tussen mountainbike, bmx-ing en motorcross. Het heeft veel raakvlakken met andere extreme sporten als skate-en snowboarden.”

Volgens Hakvoort komt Red Bull de SFA helpen met de realisatie van het parcours waardoor ze al op 12 augustus op het eerste gedeelte van het bikepark (rond 14.00 uur) kunnen openen.

Reageer op dit artikel