nieuws

Gazelle Easygliders voor ROC’s

Fietsen

Gazelle Easygliders voor ROC’s

DIEREN – 24 juni heeft Gazelle-leermeester Jan van Oeveren 7 Easygliders overhandigd aan vertegenwoordigers van evenveel ROC’s. Daarmee kunnen de leerlingen van de opleidingen tweewielertechniek met de elektrische fiets leren omgaan.

DIEREN – 24 juni heeft Gazelle-leermeester Jan van Oeveren 7 Easygliders overhandigd aan vertegenwoordigers van evenveel ROC’s. Daarmee kunnen de leerlingen van de opleidingen tweewielertechniek met de elektrische fiets leren omgaan.

Het is niet makkelijk om aan (goedkoop) lesmateriaal te komen voor de opleidingen Tweewielertechniek (ROC’s) die er zijn in Nederland. Vooral nieuwe technieken zoals in de e-bike worden vaak enigszins afgeschermd door fabrikanten. Een van de docenten luchtte zijn hart: “Ik juich dit initiatief van Gazelle van harte toe en hoop dat meer leveranciers het voorbeeld van Gazelle gaan volgen.”

Leeropdracht
Directe aanleiding voor het een-tweetje met Gazelle zijn de goede contacten die docent Herman Radstake van het Rijn-IJssel college in Arnhem heeft met Van Oeveren. Hij heeft in het digitale leersysteem Learning Box een opdracht opgenomen over de Easy Glider. “Om deze ook door leerlingen van andere ROC’s te laten maken, moeten die kunnen beschikken over een Easy Glider.”

De ROC’s betalen een symbolisch bedrag voor de Easy Glider. Jan van Oeveren is blij de fietsen, die voor trainingsdoeleinden binnen Gazelle zijn gebruikt, deze bestemming te kunnen geven. “We hebben hier nu Gazelle Innergy’s staan voor training. Wat mij betreft mogen die te zijner tijd ook richting de ROC’s.”

Reageer op dit artikel