nieuws

Kwaliteitsstandaard elektrische fietsen in de maak

Fietsen

Kwaliteitsstandaard elektrische fietsen in de maak

BRUSSEL – Het technische comité TC 333 waarin vertegenwoordigers vanuit de Europese fietsindustrie zitting hebben, is vorige week in Brussel bij elkaar gekomen om de laatste details in te vullen met betrekking tot een kwaliteitsstandaard voor elektrische fietsen. Het betreft hier de zogenaamde CEN standaard die al van kracht is voor stads- en trekkingfietsen, racefietsen, mountainbikes en kinderfietsen.

BRUSSEL – Het technische comité TC 333 waarin vertegenwoordigers vanuit de Europese fietsindustrie zitting hebben, is vorige week in Brussel bij elkaar gekomen om de laatste details in te vullen met betrekking tot een kwaliteitsstandaard voor elektrische fietsen. Het betreft hier de zogenaamde CEN standaard die al van kracht is voor stads- en trekkingfietsen, racefietsen, mountainbikes en kinderfietsen.
 
"De concepttekst voor de zogenaamde EPAC (Electrically Power Assisted Cycles) standaard is nu afgerond", aldus Siegfried Neuberger, voorzitter van het comité. De CEN leden zullen hierover stemmen tijdens de zomermaanden, zodat deze in september of oktober geratificeerd zou kunnen worden."

Vervolgens wordt de kwaliteitsstandaard voor e-bikes van kracht op moment van publicatie in de Staatscourant van de Europese Unie. Deze nieuwe standaard EN 15194 voor elektrische fietsen is de zesde CEN standaard voor fietsen. Naast die voor elektrische fietsen werkt het technische comité ook aan de EN 15496 norm voor fietssloten en een EN 15532 voor het exact vaststellen van fietscategorieën. Verder staan nog kwaliteitsstandaarden voor fietsaanhangers en BMX fietsen in de planning van de TC 333.

Reageer op dit artikel