nieuws

Cycle Vision op sportpark Sloten in Amsterdam

Fietsen

Cycle Vision op sportpark Sloten in Amsterdam

TILBURG – In het weekend van 21 en 22 juni 2008 wordt in en rond het Velodrome op Sportpark Sloten in Amsterdam het internationaal belangrijke ligfietsevenement Cycle Vision gehouden. Dit jaar is de beurs nog uitgebreider dan voorheen en is er veel nieuws te zien. Ook het populaire probeerparcours is weer aanwezig.

TILBURG – In het weekend van 21 en 22 juni 2008 wordt in en rond het Velodrome op Sportpark Sloten in Amsterdam het internationaal belangrijke ligfietsevenement Cycle Vision gehouden. Dit jaar is de beurs nog uitgebreider dan voorheen en is er veel nieuws te zien. Ook het populaire probeerparcours is weer aanwezig.

Nieuwe merken en bedrijven zijn Gforce, Terracycle, Steintrike, Sunrider, Tripod en Wheelsreinvented. De gevestigde merken Alligt, Challenge, M5, Nazca, Radical en Sirix presenteren hun nieuwe modellen. Ortlieb heeft een wereldprimeur met zijn lijn ligfietstassen.

Dat Nederland zowel wat betreft aantal als innovatie op ligfietsgebied de hoofdrol speelt in de wereld is te zien op de beursvloer. Op bijna 2.000 vierkante meter tonen de internationale ligfietsbedrijven alle nieuwe snufjes en ontwerpen. Er zijn bovendien aantrekkelijke aanbiedingen.

Probeerparcours
Op de probeerparcoursen kan iedereen die geïnteresseerd is in ligfietsen ervaring opdoen en verschillende, veelal bijzondere, modellen proberen. In het Velodrome en op de buitenbaan worden wedstrijden gehouden. Voor bezoekers die het even rustig aan willen doen zijn er diverse lezingen geprogrammeerd.

Cycle Vision wordt sinds 1997 in deze vorm georganiseerd. Het evenement vond in voorgaande jaren plaats op het Circuit van Zandvoort, en het RDW testcentrum in Lelystad. Sinds de overstap in 2007 naar Amsterdam wordt gebruikgemaakt van een echt wielercircuit waar het sportieve- en wedstrijdelement volledig tot zijn recht kan komen. Er zijn zelfs twee wedstrijdprogramma’s tegelijkertijd.

Sportpark Sloten en Velodrome zijn eigendom van de gemeente Amsterdam. Het Velodrome is een unieke locatie. Het is een van de twee overdekte wielerbanen in Nederland.

Let op: Entree en parkeren zijn tijdens Cycle Vision gratis.

Reageer op dit artikel