nieuws

Creëer je eigen dirtspot

Fietsen

Creëer je eigen dirtspot

AMSTERDAM – Voor alle fervente en beginnende BMX-ers: zet de spelcomputer in de kast, trommel een stel BMX-vrienden op, zoek een geschikt terrein, overtuig de gemeente en meld je aan. Begin augustus komt het internationale Red Bull Backyard Digger team met graafmachines, dirtexperts en andere hulpmiddelen naar Nederland om BMX-ers te ondersteunen bij het bouwen van hun droomspot.

AMSTERDAM – Voor alle fervente en beginnende BMX-ers: zet de spelcomputer in de kast, trommel een stel BMX-vrienden op, zoek een geschikt terrein, overtuig de gemeente en meld je aan. Begin augustus komt het internationale Red Bull Backyard Digger team met graafmachines, dirtexperts en andere hulpmiddelen naar Nederland om BMX-ers te ondersteunen bij het bouwen van hun droomspot.

De dirtspots zijn leerzaam voor rijders van verschillende niveaus met kleine lijnen (routes) voor kinderen vanaf een jaar of acht tot schansen van wel twee meter hoog voor de professionals. De spots worden feestelijk geopend met DJ en BMX demonstraties van de beste dirtrijders van Nederland.

Vorige zomer werden dirtspots gerealiseerd in Leende, Groningen en Amsterdam. "Red Bull Backyard Digger heeft ons geholpen de jumps te bouwen die we echt wilden neerleggen", zegt Barry Köhne, één van de BMXers uit Amsterdam. Dale Reves, vader van twee van de kinderen die vorig jaar in Leende aan het project meewerkten, is ook nog steeds erg enthousiast. "Elke dag na school gaan de kinderen naar de spot en blijven daar rijden tot het donker is. Het is fijn dat de ze iets constructiefs te doen hebben in plaats van binnen te zitten gamen."

Iedereen kan via de website zijn spot opgeven tot 16 juni. Voor meer informatie en ‘dirty tips’ klik hier. Uit de aanmeldingen kiest het Red Bull Backyard Digger team van dirtexperts de drie meest geschikte locaties.

Reageer op dit artikel