nieuws

E-bike testbaan in hartje Brussel

Fietsen

E-bike testbaan in hartje Brussel

GENT – Tijdens de Groene Week van de Europese Commissie, die van 3 tot 6 juni plaatsvindt, zal ETRA op 4 en 5 juni een testbaan organiseren waarop elektrisch aangedreven tweewielers en andere fietsen getest kunnen worden. Tevens zal een fiets worden aangeboden aan milieucommissaris Dimas.

GENT – Tijdens de Groene Week van de Europese Commissie, die van 3 tot 6 juni plaatsvindt, zal ETRA op 4 en 5 juni een testbaan organiseren waarop elektrisch aangedreven tweewielers en andere fietsen getest kunnen worden. Tevens zal een fiets worden aangeboden aan milieucommissaris Dimas.

De Europese Commissie gebruikt de Groene Week om in seminars en workshops te discussiëren over milieuproblematiek en oplossingen daarvoor. Het thema is dit jaar: We hebben maar één aarde, verspil deze niet. Verder wil de Europese Commissie laten zien hoe mensen hun gedrag kunnen veranderen ten gunste van het milieu en de aarde.

De testbaan zal 600 vierkante meter beslaan en worden gebouwd door Extra Energy. De geselecteerde plek is ideaal, op het grote plein voor het Berlaymont-gebouw, waar de Europese Commissie zetelt (zie foto). In de testbaan zal een kleine heuvel worden ingebouwd om de voordelen van e-bikes te laten voelen.

Maar niet alleen e-bikes kunnen worden getest, ook vouwfietsen, innovatieve city bikes en transportfietsen behoren tot de mogelijkheden. De fietsen komen van bij ETRA aangesloten dealers en hun leveranciers.

Reageer op dit artikel