nieuws

1 op 5 Amerikanen op mountainbike

Fietsen

1 op 5 Amerikanen op mountainbike

IRVINE (USA) – Shimano en IMBA (International Mountain Bicycling Association) hebben economisch onderzoek gedaan naar het aandeel MTB in de USA. Daaruit blijkt dat de MTB een significante bijdrage levert aan de economie.

IRVINE (USA) – Shimano en IMBA (International Mountain Bicycling Association) hebben economisch onderzoek gedaan naar het aandeel MTB in de USA. Daaruit blijkt dat de MTB een significante bijdrage levert aan de economie.

Voortrekker Kozo Shimano, voormalig president van Shimano America: “We willen aan beleidsmakers en politici duidelijk maken hoe belangrijk mountainbiking is voor zowel de economie als de gezondheid van mensen.” De resultaten van het onderzoek zijn te vinden op de site van IBMA.

Minstens 1 op de 5 Amerikanen mountainbiked, blijkt uit het onderzoek. Het kostenplaatje dat daaraan hangt is gunstig, hebben de onderzoekers becijferd: elke dollar die wordt geïnvesteerd in de aanleg van fiets(MTB)routes, levert drie dollar winst op door ziektekostenreductie. Niet voor niets adviseert de WHO (World Health Organization) om te gaan fietsen om de kans op hartfalen te verminderen.

Verder blijkt uit het onderzoek dat MTB-ers begaan zijn met het lot van de natuur. Ze besteden hun vrije tijd, werk en geld vaak aan natuurbescherming en cultuurbehoud.

Mountainbiken heeft volgens wetenschappelijk onderzoek weinig invloed op de (natuurlijke) omgeving, vergelijkbaar met wandelen.

Reageer op dit artikel