nieuws

Fietsendief opgepakt

Fietsen

Fietsendief opgepakt

VORDEN – Een van de dieven van de elektrische fietsen in de Achterhoek is met behulp van Frans Bleumink van Profile Bleumink in Vorden ingerekend door de politie. Eerder deze week gaf de BOVAG een waarschuwing af dat in de Achterhoek iemand actief is die tijdens proefritten elektrische fietsen laat verdwijnen.

VORDEN – Een van de dieven van de elektrische fietsen in de Achterhoek is met behulp van Frans Bleumink van Profile Bleumink in Vorden ingerekend door de politie. Eerder deze week gaf de BOVAG een waarschuwing af dat in de Achterhoek iemand actief is die tijdens proefritten elektrische fietsen laat verdwijnen.

Fokkink Tweewielers uit Ruurlo is ontsnapt aan deze truc, maar heeft van de politie vernomen dat twee andere bedrijven in de regio al slachtoffer zijn geworden en wil andere bedrijven waarschuwen.

Mede daardoor waren ze bij Profile Bleumink extra alert toen twee mannen zich meldden die een lader wilden hebben voor een Sparta Ion e-bike. Bleumink wist dat diezelfde dag in Eibergen een elektrische fiets tijdens een proefrit in een busje was geladen.

Omdat er bij Profile Bleumink in Zutphen ook een e-bike op deze manier was gestolen, kenden alle medewerkers in Vorden de signalementen van de daders. Medewerker Jeroen Mulder van Profile Bleumink is op dat moment naar buiten gegaan en heeft het kenteken van het witte busje gecontroleerd en geconstateerd dat het de desbetreffende personen waren.

Acht politieauto’s

Toen de ‘klanten’ weer weggingen bij Profile Bleumink is Frans Bleumink dan ook naar buiten gegaan. Hij reed er achteraan en in de tussentijd belde medewerker Mulder de politie. De meldkamer van de politie nam contact op met Frans Bleumink die al rijdend en bellend achter de personen aanzat en op deze manier aan de politie hun locatie doorgaf.

Uiteindelijk werd de bus in een woonwijk in Zutphen door maar liefst acht politie auto’s klemgereden. De daders sprongen uit de bus en renden weg. Een van de daders is ter plekke ingerekend, aldus Bleumink. De in Eibergen gestolen fiets zat nog in het busje.

Lees ook op BOVAG tweewielerbedrijven

Reageer op dit artikel