nieuws

Brittijn vraagt surséance van betaling aan

Fietsen

Brittijn vraagt surséance van betaling aan

NIJMEGEN – Brittijn Import BV, importeur van Hudson Bikes, heeft vanmorgen surséance van betaling aangevraagd. De slechte levering vanuit Duitsland van Hudson e-bikes en saxonettes is de voornaamste reden om tot deze stap over te gaan, aldus Pieter Brittijn.

NIJMEGEN – Brittijn Import BV, importeur van Hudson Bikes, heeft vanmorgen surséance van betaling aangevraagd. De slechte levering vanuit Duitsland van Hudson e-bikes en saxonettes is de voornaamste reden om tot deze stap over te gaan, aldus Pieter Brittijn.

Brittijn is teleurgesteld in het management van Hudson Bike GmbH uit Nürnberg. “De reden dat ik nu surséance van betaling aanvraag, is dat ik op korte termijn geen verbetering verwacht in de levering vanuit Duitsland. Ik kan jaarlijks zo’n 4.500 stuks wegzetten en het was de afspraak dat ik die zou krijgen, maar in werkelijkheid heb ik in 2007 maar 700 voertuigen gekregen. Daar kan dit bedrijf niet op draaien. Door nu deze stap te zetten, blijft de schade beperkt en zullen onze klanten geen enkele hinder ondervinden van deze situatie.”

Of Brittijn het opnieuw gaat proberen als importeur van elektrische fietsen en bromfietsen, is nog niet duidelijk. “Het is nog te vers allemaal, ik weet nog niet precies wat we willen in de toekomst.”

Lees meer over Brittijn en Hudson hier.

Reageer op dit artikel