nieuws

Test vouwfietsen in TROS-programma Radar

Fietsen

Test vouwfietsen in TROS-programma Radar

HILVERSUM – In het consumentenprogramma TROS Radar werden gisteravond vijf vouwfietsen getest. In de test, waaraan ook dealer Rob van Oosterhout meewerkte, kwam de Brompton Regis als beste uit de bus.

HILVERSUM – In  het consumentenprogramma TROS Radar werden gisteravond vijf vouwfietsen getest. In de test, waaraan ook dealer Rob van Oosterhout meewerkte, kwam de Brompton Regis als beste uit de bus.

Een tijdje terug kwam bij de BOVAG het verzoek binnen om iemand af te vaardigen die als fietsvakman aan de test zou meewerken. Bestuurslid Rob van Oosterhout van Van Oosterhout Tweewielers uit Teteringen nam die taak op zich. “Het moest iemand zijn die zelf geen dealer van een van de merken was.”

De vouwfietsen werden naast Van Oosterhout door een wielrenner een ervaren vouwfietsgebruiker getest. In de test werden vouwfietsen van uiteenlopende prijzen met elkaar vergeleken. Van Oosterhout: “Het was beter geweest als ze vijf producten met ongeveer dezelfde prijs hadden genomen. Toen ik bij de opnames aankwam bleek het om heel verschillende vouwfietsen te gaan. Maar ik sta achter de manier hoe ik en de twee andere testers de fietsen getest hebben. Dit gebeurde heel grondig. Er is nu eenmaal altijd een winnaar en een verliezer.”

Uitkomst van de test:

Merk

cijfer

prijs

Brompton Regis

7,6

€ 998,-

Dahon Vitesse D3

7,3

€ 489,-

Strida 5

7,3

€ 498,-

Limit Cityhopper Halfords

6,2

€ 99,-

A-Bike

5,8

€ 299,-

Uitzending gemist?

Reageer op dit artikel