nieuws

Black Chili Compound

Fietsen

Black Chili Compound

Continental neemt het voortouw in de productie van fietsbandcompound met moleculen zo klein dat dit vergelijkbaar is met de afmeting van een voetbal ten opzichte van de wereldbol.

Continental neemt het voortouw in de productie van fietsbandcompound met moleculen zo klein dat dit vergelijkbaar is met de afmeting van een voetbal ten opzichte van de wereldbol.

1-8m carbon deeltjes verwerkt in formules voor bandencompound voor racefietsen en mountainbikes verzekeren een voorsprong in prestaties. Zij verbeteren het grensbereik als het gaat om rolweerstand, slijtage en grip.

Deze compound, gevormd door de kleinste moleculen, past zich beter aan het oppervlak aan en heeft meer contact met de ondergrond. Dit geeft de band betere grip. De compoundmatrix wordt gevormd door meerdere moleculen, die meer onderling sterker met elkaar verbonden zijn. Dit vermindert slijtage. De structuur van de kleine moleculen is flexibeler. Dit verlaagt de rolweerstand.

Het Black Chili Compound is verwerkt in de volgende banden: Grand Prix 4000S, GP Supersonic, GP Force en Attack, GP Triathlon, Competition, GP4000 Tubular, Podium, Digga, Rubber Queen (afgebeeld), MountainKing, SpeedKing Supersonic, Twister Supersonic.

Continental-producten zijn op de Bike MOTION Benelux te zien op stand 02.E032.

Reageer op dit artikel