nieuws

Big Bike wordt ingeruild voor Sparta Young

Fietsen

Big Bike wordt ingeruild voor Sparta Young

APELDOORN – De verhuizing en samenvoeging van Loekie bij Sparta heeft ertoe geleid dat met ingang van het komende modeljaar afscheid genomen wordt van het Loekie-merk Big Bike. Het merk, waaronder de grotere kinderfietsen in de markt gezet werden, maakt plaats voor Sparta Young.

APELDOORN – De verhuizing en samenvoeging van Loekie bij Sparta heeft ertoe geleid dat met ingang van het komende modeljaar afscheid genomen wordt van het Loekie-merk Big Bike. Het merk, waaronder de grotere kinderfietsen in de markt gezet werden, maakt plaats voor Sparta Young.

Uit onderzoeken bleek dat de merknaam Big Bike veel (jonge) consumenten minder tot de verbeelding sprak. “Toch was het uitgangspunt niet verkeerd. Je kunt wat oudere kinderen niet op een Loekie laten fietsen. Die willen liever niet meer geassocieerd worden met een Prinsesfietsje, dus dat je voor deze jongeren een aparte merknaam hanteert is zeker goed”, aldus Mark Kuper, Sales Manager bij Sparta.
Volgens Kuper was de integratie van Loekie  binnen de Sparta-organisatie een mooi moment om nog eens kritisch naar de merknaam Big Bike te kijken. “Het mooie is dat we met Sparta natuurlijk al een sterk merk in huis hadden en Sparta zat niet echt in de kinderfietsen. Daarom hebben we ervoor gekozen om voor fietsen vanaf 24 inch te kiezen voor de nieuwe merknaam Sparta Young.”

Omdat de productontwikkeling van kinderfietsen volgens Kuper toch een aparte tak van sport is, wordt de Sparta Young-collectie door het team van Loekie samengesteld, net als de marketing-communicatie.
Met Loekie en Sparta Young wordt met twee ijzersterke merken de markt van kinderfietsen volledig afgedekt.

Tijdens de komende dealershows van Loekie, die gelijk oplopen met Sparta, zal de Sparta Young-collectie aan de vakhandel gepresenteerd worden.

  • Meer artikelen vindt u hier 
Reageer op dit artikel