nieuws

Shark van Gazelle uitgeroepen tot kinderfiets van het jaar

Fietsen

Shark van Gazelle uitgeroepen tot kinderfiets van het jaar

DEN HAAG – De ANWB heeft de Shark (26 inch) van Gazelle uitgeroepen tot kinderfiets van het jaar in de categorie ‘Kinderfiets voor dagelijks gebruik’. De Shark is een stoere en zeer degelijk afgewerkte fiets. Bovendien heeft de Shark een mooie vormgeving en kleurstelling die kinderen aanspreekt.

DEN HAAG – De ANWB heeft de Shark (26 inch) van Gazelle uitgeroepen tot kinderfiets van het jaar in de categorie ‘Kinderfiets voor dagelijks gebruik’. De Shark is een stoere en zeer degelijk afgewerkte fiets. Bovendien heeft de Shark een mooie vormgeving en kleurstelling die kinderen aanspreekt.

Jaarlijks organiseert de ANWB de verkiezing van de beste kinderfiets van het jaar. Een kinderjury beoordeelt de fietsen op rijkwaliteiten, vormgeving en kleur. De vakjury kijkt naar zaken als veiligheid, kwaliteit en innovatie. Door deze verkiezing wil de ANWB het belang van kwaliteit en veiligheid van kinderfietsen bij zowel de fabrikanten als consumenten onder de aandacht brengen.

De fietsen die zijn aangeboden voor de verkiezing van de kinderkeus zijn wat betreft afwerking en techniek behoorlijk aan elkaar gewaagd. Ook wordt de veiligheid van de fietsen steeds beter: in vergelijking met voorgaande jaren zijn er bijvoorbeeld meer toepassingen van automatische verlichting, naafdynamo’s en geïntegreerde reflectoren.
Vanaf eind augustus is het Shark model voor 2008 in de winkels verkrijgbaar. De adviesprijs is € 439,-.

 

Reageer op dit artikel