nieuws

DMT REFLEX: lichtste mountainbike schoen

Fietsen

DMT REFLEX: lichtste mountainbike schoen

Dankzij zijn extreem lage gewicht mag de DMT REFLEX zich de lichtste mountainbike schoen noemen. Met slechts 299 gram (mt 41) voelen ze aan als een sok en zitten ze zeer gesloten en comfortabel aan je voeten.

Dankzij zijn extreem lage gewicht mag de DMT REFLEX zich de lichtste mountainbike schoen noemen. Met slechts 299 gram (mt 41) voelen ze aan als een sok en zitten ze zeer gesloten en comfortabel aan je voeten.

Dit lage gewicht werd vooral bereikt door gebruik te maken van een carbonfiber zool. Hierdoor heeft DMT een nieuwe trend gezet bij de ontwikkeling van off-road schoenen. De zool is extreem stijf zodat er geen trapkracht verloren gaat.

Door de carbonzool te voorzien van een loopprofiel en twee studs vooraan kan je er ook zonder problemen mee stappen. Het bovendeel is gemaakt van microfiber kunststof en aan de binnenkant naadloos afgewerkt. Zo wordt de druk aan de zijkant van de voeten en de buitenste tenen tot een minimum gereduceerd. Het volledige teengedeelte is met een plastic anti-impact schaal verstevigd. Achteraan zorgt de speciale hielcup voor een betere stabiliteit van de schoen.

Met de triple velcro sluiting, ‘Fit Powered Strap Control’, kan je deze REFLEX off-road schoen naar wens vastmaken. Deze schoen werd mede ontwikkeld dankzij de feedback van het Full Dynamix moutainbike team. Ex-wereldkampioen MTB-er en allrounder Filip Meirhaeghe maakt vanaf dit seizoen gebruik van de DMT schoenen, waaronder het model REFLEX.
Kleuren: zilver en blauw in de maten 37 tot 48. Adviesverkoopprijs: € 249,-.

 

Reageer op dit artikel