nieuws

Cycle Vision 10 jaar

Fietsen

Cycle Vision 10 jaar

AMSTERDAM – Op 2 en 3 juni viert de Nederlandse Ligfietsvereniging 10 jaar Cycle Vision in Amsterdam op het sportpark Sloten. Er zijn twee probeerparcoursen van ligfietsen voor kinderen en voor volwassenen.

AMSTERDAM – Op 2 en 3 juni viert de Nederlandse Ligfietsvereniging 10 jaar Cycle Vision in Amsterdam op het sportpark Sloten. Er zijn twee probeerparcoursen van ligfietsen voor kinderen en voor volwassenen.

Bezoeker kunnen zelf gratis een ligfiets  proberen. Tijdens dit evenement komen vele ligfietsers naar Amsterdam. Cycle Vision is een ontmoetingsplek voor enthousiaste ligfietsers, toerrijders, techneuten en wedstrijdrijders vanuit heel Europa.  Zij komen niet voor niets. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ligfietsen zijn er te zien en er zijn vele activiteiten zoals de zelfbouwstand, het lezingenprogramma en een uitgebreid raceprogramma met meer dan 150 deelnemers.
 
Maar er is voor de bezoeker vooral veel informatie te verzamelen. Vele vrijwilligers zullen makkelijk op elke vraag antwoord kunnen geven. Fabrikanten zijn zelf aanwezig en bezitten uiteraard ook veel kennis voor een goed advies. Veel typen en merken ligfietsen zijn te proberen op het probeerparcours en op de stand van de ligfietsvereniging kun je voorlichting krijgen en lid worden. Kortom, voor de hele familie een interessant en leerzaam dagje uit.

Entree en parkeren gratis.
De wedstrijddeelnemers rijden op veel verschillende typen fietsen. Sommige zijn snel andere zijn iets langzamer. Maar op de buitenbaan kunnen alle fietsen tegelijk in een wedstrijd rijden. In het velodrome en op de buitenbaan zijn tegelijkertijd wedstrijden.

De jongste deelnemer in de wedstrijden is de Hielke Engeltjes 11 jaar uit Nederland, de oudste deelnemer is de Duitse Eggert Bülk, met 68 jaar. Voor kinderen van 5 tot 12 jaar zijn er twee kinderwedstrijden, daarvoor zijn ongeveer 20 deelnemertjes ingeschreven.
Naast de beursintroducties van een aantal fietsen zien we de Pronebike op de beurs. Deze recordfiets zal in juni het uurrecord (86 kilometer per uur) moeten gaan verbreken.

In het lezingenprogramma op zondag staan onder andere een poging voor de snelste tijd op het traject Parijs – Delft.

Reageer op dit artikel