nieuws

IKEA Engeland geeft 9.000 vouwfietsen weg als kerstcadeau

Fietsen

IKEA Engeland geeft 9.000 vouwfietsen weg als kerstcadeau

ENGELAND – 9.000 medewerkers van IKEA krijgen deze dagen geen kerstpakket maar een vouwfiets cadeau. Het woonwarenhuis wil daarmee een bijdrage leveren aan een beter milieu.

ENGELAND – 9.000 medewerkers van IKEA krijgen deze dagen geen kerstpakket maar een vouwfiets cadeau. Het woonwarenhuis wil daarmee een bijdrage leveren aan een beter milieu.

Het milieuvriendelijke geschenk past in de doelstelling van IKEA om de milieuvriendelijke aspecten van IKEA’s totale business te verbeteren. De fietsen zijn aan de medewerkers overhandigd tijdens een jaarlijks kerstontbijt en is bedoeld als stimulans voor hun inzet tijdens de dagelijkse werkzaamheden. De medewerkers worden met de vouwfietsen aangemoedigd om met de fiets, in plaats van met de auto of openbaar vervoer, naar het werk te komen.

“We doen wat we kunnen om een groener leven mogelijk te maken, zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten,” zegt Peter Hogsted, country manager van IKEA UK. “De fietsen vertegenwoordigen plezier, maar er is een serieuze boodschap. We hebben allemaal onze eigen verantwoordelijkheden als het gaat om milieubescherming.”

De vouwfietsen van IKEA zijn geproduceerd bij Raleigh. Met deze actie geeft IKEA opnieuw voeding aan de geruchten dat ze zich aan het oriënteren zijn op de verkoop van fietsen. Naar verluidt zou IKEA in de loop van 2007 met kinderfietsen op de markt komen, als eerste try out.

Reageer op dit artikel