nieuws

Paulissen naar MTB Racingteam Cannondale-Vredestein

Fietsen

Paulissen naar MTB Racingteam Cannondale-Vredestein

ENSCHEDE – Mountainbiker Roel Paulissen heeft een contract getekend bij het in Nederland geregistreerde MTB team Cannondale-Vredestein. De 30-jarige Belg, die woont in het Italiaanse Süd-Tirol, tekende een overeenkomst voor twee jaar.

ENSCHEDE – Mountainbiker Roel Paulissen heeft een contract getekend bij het in Nederland geregistreerde MTB team Cannondale-Vredestein. De 30-jarige Belg, die woont in het Italiaanse Süd-Tirol, tekende een overeenkomst voor twee jaar.

Daarmee keert Paulissen terug op het oude nest. Eerder maakte hij in 2003 en 2004 deel uit van het team van Cannondale. Paulissen won het afgelopen seizoen het brons bij het WK mountainbike marathon. Hij veroverde tevens de Belgische titel op dit onderdeel. In de eindstand van de World Cup cross country werd hij zevende. Die positie neemt hij ook in op de UCI-ranking.

Naast Paulissen bestaat Cannondale-Vredestein in 2007 uit de Nieuw-Zeelander Kashi Leuchs en de Zweed Fredrik Kessiakoff, die als derde eindigde bij het WK cross country. “Met Paulissen hebben we een renner van wereldklasse binnengehaald die zeker een extra een impuls aan het team kan geven”, aldus de Nederlandse ploegleider Jan ten Tusscher.

De talentvolle Deen Jakob Fuglsang verlengde zijn contract met twee jaar en is dus evenals Paulissen zeker van een plaats in het team tot en met de Olympische Spelen in 2008 (www.vredestein.com).

Reageer op dit artikel