nieuws

Loopfiets Puky genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2006

Fietsen

Loopfiets Puky genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2006

AMSTERDAM – De loopfiets van Puky is door de vakjury van de verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar 2006’ genomineerd in de leeftijdscategorie ‘Baby en kleuter’ (0-4 jaar). De uitslag wordt bekend gemaakt op woensdag 8 november.

AMSTERDAM – De loopfiets van Puky is door de vakjury van de verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar 2006’ genomineerd in de leeftijdscategorie ‘Baby en kleuter’ (0-4 jaar). De uitslag wordt bekend gemaakt op woensdag 8 november.

Ieder jaar kiest een vakjury uit honderden artikelen in vijf leeftijdscategorieën steeds vijf stuks speelgoed. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen. Speelgoed wordt gekozen in de leeftijdscategorieën:
– Baby en peuter 0-4 jaar
– Kleuter 4-6 jaar
– Junior 6-8 jaar
– Tiener 8-12 jaar
– 12 +

Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn vanaf september te bewonderen op de website: www.speelgoedvanhetjaar.nl. Van half september tot en met eind oktober kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze. In de categorie ‘Baby en Kleuter’ moet de loopfiets het opnemen tegen de spellen ‘Ogen dicht Dora’, ‘Koetje Boe’, de sprekende knuffel ‘Nijntje’ en het interactieve Smallville treinstation.

De Puky loopfiets, met op het kind afgestemde geometrie dus lage instap, luchtbanden en speciaal loopfietszadel, oefent de motoriek en het evenwichtsgevoel vanaf 2,5 jaar. Dankzij het in hoogte verstelbare zadel groeit de loopfiets mee, zo hebben ook oudere kinderen er nog plezier van. In het juryrapport wordt de loopfiets geprezen om z’n vormgeving, speelwaarde en originaliteit. “Een hele stoere loopfiets,” aldus de vakjury.

GERELATEERDE WEBSITE
Website Puky
 

Reageer op dit artikel