nieuws

Bart Brentjens tekent bij Dolphin Bike Team

Fietsen

Bart Brentjens tekent bij Dolphin Bike Team

Utrecht – Mountainbike legende Bart Brentjens heeft getekend bij het Nederlandse team Dolphin. De leden van het team gaan rijden op fietsen van Trek en worden medegesponsord door Shimano Benelux.

Utrecht – Mountainbike legende Bart Brentjens heeft getekend bij het Nederlandse team Dolphin. De leden van het team gaan rijden op fietsen van Trek en worden medegesponsord door Shimano Benelux. Tijdens een persconferentie op de Bike Motion werd het nieuwe team van teammanager Ralf van Heugten voorgesteld.

In het team van Brentjens zitten ook enkele toptalenten uit Nederland en België, zoals Rudi van Houts en Jelmer Pietersma. Brentjens zal tot en met 2008 als renner actief blijven en hierna doorstromen naar een andere functie binnen het team. Sportief is het doel de Olympische Spelen in Peking 2008. Het Dolphin Bike Team zal in 2007 bestaan uit drie verschillende takken, namelijk een internationale Cross-Country ploeg, een internationale extreme sports ploeg met de downhill en four-cross disciplines en een satelliet /opleidingsploeg BEJAN-Dolphin.

Met dit nieuwe contract is het sponsorship tussen Giant en Bart Brentjens beëindigd. In goed overleg hebben Giant en Bart Brentjens besloten de sponsoractiviteiten te stoppen. Jarenlang is Brentjens de promotor geweest van het merk en de MTB producten van Giant. De samenwerking in de afgelopen jaren is zowel voor Brentjens als voor het merk Giant heel succesvol geweest. Maar na zes jaar is het tijd voor verandering. “Het sponsorbeleid bij Giant krijgt een nieuwe invulling. De begeleiding zal zich in de toekomst voornamelijk richten op jong talent. Net zo goed als Bart aan het begin van zijn carrière, is het belangrijk voor de breedte van de sport om jonge mannen en zeker ook dames van rond de 20 jaar eruit te pikken en een specifieke begeleiding aan te bieden. Hiertoe zal Giant niet alleen materiaal ter beschikking stellen, maar ook zal deze groep MTB sporters begeleid worden door een team-manager die zijn sporen heeft verdiend in deze sport,” aldus General manager Willem Buitenhuis van Giant Benelux.

Reageer op dit artikel