nieuws

Microsuspension op race- en MTB-fietsen

Fietsen

Microsuspension op race- en MTB-fietsen

BEEKBERGEN – Merida introduceert op racefietsen en MTB’s het Flex-Stay systeem, dat moet resulteren in minder vermoeidheid en een stabieler rijgedrag. Bij Merida spreekt men in dit verband zelfs van gepatenteerde microsuspension.

BEEKBERGEN – Merida introduceert op racefietsen en MTB’s het Flex-Stay systeem, dat moet resulteren in minder vermoeidheid en een stabieler rijgedrag. Bij Merida spreekt men in dit verband zelfs van gepatenteerde microsuspension.
“Het basisprincipe van het Flex-Stay systeem is een platte veer,” licht Peter Koperdraad toe. “Door de combinatie van een specifieke vorm en het materiaalgebruik wordt het mogelijk dat de complete achtertrein van de fietsen in verticale richting enigszins kan bewegen. De Flex-Stay fungeert dus als het ware als een vering. Met enkele millimeters veerweg praten we niet over echte achtervering, maar iedereen zal het positieve effect ervaren als het gaat om het absorberen van hoogfrequente trillingen, die voelbaar zijn als je over hobbelige gravelweg rijdt.”
De Merida Scultura 909, 907 en Special Edition zijn de race modellen van Merida die gebruik maken van het FLEX-STAY systeem. De mountainbikers hebben keuze uit de Merida Carbon Team, de Carbon Special Edition, of de Carbon Race.

Reageer op dit artikel