nieuws

Bianchi herschikt modellenrange

Fietsen

Bianchi herschikt modellenrange

ENSCHEDE – Afgezien van de doorgevoerde noviteiten is het vooral opmerkelijk dat Bianchi de race en MTB-modellen voor modeljaar 2007 gerangschikt heeft in drie groepen. Zo kan de eindgebruiker straks makkelijker zijn weg vindt in het aanbod van de Italiaanse fietsenproducent.

ENSCHEDE – Afgezien van de doorgevoerde noviteiten is het vooral opmerkelijk dat Bianchi de race en MTB-modellen voor modeljaar 2007 gerangschikt heeft in drie groepen. Zo kan de eindgebruiker straks makkelijker zijn weg vindt in het aanbod van de Italiaanse fietsenproducent.
Ten aanzien van de racefietsen en mountainbikes maakt Bianchi onderscheid in verschillende doelgroepen en heeft de framesoorten daar op afgestemd. Op zich niets nieuws, want andere merken kiezen ook voor een soortgelijke aanpak. “We geloven dat er verschillende gebruiksdoeleinden zijn. Niet iedereen zit te wachten op een fiets met een agressieve geometrie,” legt productmanager Lars Svalin uit.
Met de Olympische Spelen van 2008 in het vooruitzicht, waar BMX debuteert als Olympische sport, zie je dat steeds meer merken zich op dit segment oriënteren. Zo niet Bianchi. “Wij hebben geen concrete plannen in die richting. Nu niet. We hebben in ieder geval nog niet besloten om die markt te gaan betreden. Want dat houdt natuurlijk meer in dan alleen maar wat modellen ontwikkelen. En als we het willen doen, dan willen we het vooral goed doen,” zegt Savlin. “We hebben nu een aantal projecten voor 2007 lopen en daar zit geen BMX bij.”

Reageer op dit artikel